Rendőrségi

2008.10.31. 03:29

Várhatóan még idén lesz ítélet

<b>Székesfehérvár</b> - Várhatóan még az idén megszületik az elsőfokú ítélet a több em-beren nyereségvágyból elkövetett emberölés-sel vádolt Weiszdorn Róbert ügyében.

Móré Erzsébet

A 2002. május 9-ei móri véres bankrablás egyedül maradt vádlottjának pere tegnap tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódott a Fejér Megyei Bíróságon. A Mórocz Emil vezette büntetőtanács előtt a bankrablás idején a helyszín közelében járt tanúk idézték fel egyre homályosuló emlékeiket arról, mit láttak, tapasztaltak. Fenntartották vallomásaikat a helyszínre először érkező mentők és rendőrök. A tegnapi tárgyalási napon hallgatták meg az akkori helyszíni szemlét vezető rendőrtisztet, illetve felolvasták azt a szakértői véleményt, amelyből kiderült, hogy a bank biztonsági berendezései közül sem működött valamennyi. Ugyanakkor az egyik tanú azt mondta, a bűncselekmény idején hallotta, hogy a közelben riasztó szólalt meg, de nem tudta eldönteni, a bankból jött-e a hang, vagy a közeli parkolóban álló valamelyik autó riasztója kapcsolt be. A tárgyalás leginkább egy lövedék körül forgott, arról a darabról, amelyet a bűncselekmény után két hónappal, július 3-án egy szakértői szemle során mintegy véletlenül talált meg a fegyverszakértő. Mégpedig úgy, hogy az akkor már teljesen kitakarított helyiségben a fal mellett egy hurkapálcikával végigkotort, s a mélyedésből kipattant az ominózus lőszermag. A szakértők délután arról számoltak be, hogy a lőszermagon az egyik áldozat, a biztonsági őr biológiai anyagmintáját mutatták ki. Az azonban továbbra sem vált teljesen világossá, hogy ez a bizonyos anyagminta hogyan, milyen körülmények között kerülhetett a lőmagra: úgy-e, hogy az őr testét is érte, vagy úgy, hogy fröccsenő vér szennyezte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!