Rendőrségi

2014.09.23. 10:00

Hamis adásvételit készített

Egy férfi nem íratta át a megvásárolt személygépkocsit az előírt határidőn belül, hanem egy hamisat készített, melyet igazoltatásakor az intézkedő rendőröknek felmutatott. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság vádemelést javasol ügyében.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást K. Péter 35 éves székesfehérvári lakos ellen. A férfi 2012 januárjában megvásárolt egy személygépkocsit, melyet azonban nem íratott át nevére az előírt határidőn belül, hanem hamis adatokkal és aláírásokkal egy újat készített.

A férfi 2013 decemberében egy igazoltatás során a hamis adásvételi szerződést az intézkedő rendőröknek bemutatta, azonban az egyenruhások észlelték, hogy részükre átadott okirat valótlan tartalmú. K. Péter ellen büntetőeljárás indult, mely során a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Vizsgálati Osztály a napokban befejezte a nyomozást és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!