Rendőrségi

2011.02.04. 07:00

Egyre többen dőlnek be a zűrös nyelviskoláknak

Budapest - Több tucatnyian éltek panasszal az utóbbi időben a Nyelviskolák Szakmai Egyesületénél (NYESZE); a károsultak elmondása szerint pénznyelő nyelvtanfolyamoknak estek áldozatul - írta pénteki számában a Magyar Hírlap.

MTI

A napilap szerint az iskolák jellemzően a direkt marketing módszerét alkalmazva, telefonon toboroznak ügyfelet.
   
Sipos Júlia, a NYESZE főtitkára a lapnak azt mondta: a diákok többsége szegedi székhelyű nyelviskolákkal kötött szerződést. "Az esetek zömében rámenős értékesítő beszélte rá az áldozatokat a több százezer, olykor egymillió forintos képzésre, olyan megállapodással, amelyből a tanuló nem tud visszalépni" - mondta. A peres ügyeket követően a nyelviskolák egy része nevet váltott, vagy ugyanazon tulajdonosi körrel több néven folytatta tevékenységét.
   
A NYESZE munkatársa szerint négy-öt gyanús nyelviskola van a látókörükben, és százával lehetnek az erőszakos értékesítés elszenvedői.
   
A szakmai egyesület a károsultak segítésére uniós forrásból jogsegélyszolgálatot hozott létre, és nem kizárt, hogy a jövőben pertársaságként lépnek fel a pénznyelő tanfolyamokkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!