Rendőrségi

2017.02.03. 21:00

Ittasan menekült a rendőr elől, megrúgta a rendőrt

Büntetőeljárás indult hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt két emberrel szemben, akik a rendőri intézkedésnek erőszakkal szegültek ellen.

Január 10-én az esti órákban, a Széna tér - Berényi utca kereszteződésénél közlekedési szabályszegés történt: egy szolgálaton kívüli rendőr autójának visszapillantó tükrének ütközött egy jármű. A szabálytalanul vezető jármű vezetőjénél az érintett rendőr az ittasság jeleit észlelte, ezért szolgálatba helyezte magát.

A gépjármű vezetője és két utasa ekkor úgy döntöttek, hogy kivonják magukat a rendőri intézkedés alól, és elhagyják a helyszínt. Az autó egyik utasa azért, hogy a rendőrt intézkedésében megakadályozza és a helyszínről szabadon távozhassanak, a ruhájánál fogva hátrarántotta, majd rácsukta a kocsi ajtaját, melynek következtében a rendőr könnyű testi sérülést szenvedett. A sofőr ezután elhajtott a helyszínről.

A rendőrnek - egy járókelő segítségével - a helyszínen maradt, a rendőrt bántalmazó utast sikerült elfognia. Az elmenekült járművezetőt kis idő múlva a lakóhelyén a rendőrök elfogták. Az előállítását ekkor a barátnője akarta megakadályozni akként, hogy a rendőrjárőrök egyikére támadt, és megrúgta.

- A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség az intézkedő rendőröket bántalmazó két személlyel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indította meg a nyomozást. A gyanú szerint a járművet ittasan vezető harmadik személlyel szembeni nyomozást az ügyészségi nyomozás hatáskörébe utalta a Fejér megyei Főügyészég, így az összefüggő cselekmények együttes vizsgálata történhet meg - tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.

A megyei főügyészség az ügyészségi nyomozás hatáskörébe utalta, a rendőri intézkedés során leleplezett ittas járművezetés vétsége miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon indult nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!