Rendőrségi

2014.12.15. 08:05

Megöltek egy 68 éves nőt

Polgárdi - Szűkszavú rendőrségi közlemény, a telefonos kérdésekre kitérő válaszok, egyelőre ennyi, többet a nyomozóhatóság az eljárás jelenlegi szakaszában nem mondhat az érdeklődő újságírónak. Megértve a helyzetet, a helyszínen kerestünk válaszokat kérdéseinkre.

Zsigó Ferenc

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába 2014. december 14-én 12 óra 42 perckor arról érkezett bejelentés, hogy hozzátartozói a polgárdi otthonában holtan találtak egy 68 éves nőt. A rendelkezésre álló adatok szerint az idős nő emberölés áldozata lett. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, melynek során két személyt őrizetbe vettek. Ennyi a közlemény, amit tegnap reggel kaptunk, s ami után úgy döntöttünk, kimegyünk Polgárdiba.


Fotó: Koppán Viktor

Miután az esetre vasárnap déltájban derült fény, s a rendőrök már akkor megjelentek az utcában és még tegnap délutáni ottjártunkkor is vizsgálódtak a helyszínelők , a szomszédok körében, a városházán és a központban, a westernkocsmában is erről beszéltek az emberek. A családjával Erzsi néni fia jött vasárnap délben, bement a házba, aztán halottsápadtan, kezét a mellére szorítva jött ki, édesanyját átvágott torokkal, vérbefagyva találta meg a kamraajtó előtt mesélte a szemben lakó szomszéd, aki azonnal hívta a rendőrségi ügyeletet.

Az emberek úgy tudják, hogy egy 35 körüli férfi és a barátnője Karcsi és Franciska gyakran jártak a 68 éves Erzsi néninél, segítettek a ház körül. A férfi fát vágott, a nő sokat beszélgetett az idős asszonnyal. Kicsit fogyatékos mind a kettő, őket vitték el a rendőrök beszélték a kocsmában. Utoljára a nyolcvanas években történt hasonló szörnyűség itt Polgárdiban mondta egy férfi , nem tudom, mi történhetett, mi lehetett az indíték.

Erzsi nénit magának való asszonynak ismerték, aki férje közelmúltbeli halála óta nyílt meg egy kicsit korábbi önmagához képest. Azelőtt Béla bácsival begubóztak, nem jártak sehova mondta az egyik szomszéd. Karcsi és Franciska őrizetben tartása legfeljebb 72 óráig tarthat. Addig dönteni kell az előzetes letartóztatásról.

A nyomozók egyike éppen akkor hagyta el a házat, amikor odaértünk. A kapuban polgárőr vigyáz, de a Police feliratú szalag is jelzi: tilos a bemenet. A helyszínelők még tegnap este hatkor is javában dolgoztak, ezt jelzi a lehúzott redőny résein kiszűrődő fény. Vajon a nyomok alapján lesz-e elég bizonyíték az alapos gyanúhoz? A megyei rendőr-főkapitányság szerdára ígért bővebb információkat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!