Rendőrségi

2014.05.09. 07:52

Megyei döntő Székesfehérváron

Megtartották a XXII. „Kerékpáros Iskola Kupa” és „Kisiskolás Közlekedési Kupa” megyei döntőjét a fehérvári István Király Általános Iskolában.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett versenyre a korábban a megye több településén megtartott selejtezőkről jutottak tovább a tanulók. A regionális döntőt 2014. május 8-án az István Király Általános Iskola igazgatója Krählingné Kovács Tünde asszony nyitotta meg. Az intézmény vezetője hangsúlyozta, hogy anyaként és igazgatóként is örül a baleset megelőzési programoknak, iskolájuk örömmel ad otthont azoknak.



A megmérettetésen a felső tagozatos diákok nemenként, egyénileg versenyeztek. A lányok közül Fáczányi Kökény érte el a legjobb eredményt, iskolatársa Nágl Maja a dobogó második fokát foglalhatta el, míg a harmadik helyezést Venyige Adrienn szerezte meg. A fiúk között Körmendi Dávid bizonyult a legjobbnak, második helyezést Nagy Illés ért el a harmadik helyet pedig Halmosi Erik szerezte meg. Az alsó tagozatosok csapatokban teljesítették a feladatokat.



Első helyen a Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, második helyen Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, míg harmadik helyen a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola csapata végzett.

A 2002 és 2004 között születettek „Ki a mester két keréken?” kategóriában is összemérték tudásukat, ahol az alábbi eredmények születtek:

Lány kategória:
I. helyezett: Nágl Fanni
II. helyezett: Nágl Maja
III. helyezett: Bellovits Natália

Fiú kategória:
I. helyezett: Nagy Illés
II. helyezett: Sztányi Dominik
III. helyezett: Németh Dávid Miklós.

A régiós döntő első 3-3 helyezettje tovább jutott az országos döntőre, amelyre 2014. június 28-án Budapesten kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!