Rendőrségi

2012.08.24. 12:03

Nagyértékű csalást akadályoztak meg: cukrot akartak továbbértékesíteni a kamionokról

Dunaújváros - Egy több mint 18 000 000 forintos csalást sikerült megakadályoznia a dunaújvárosi, a budapesti és a dabasi rendőröknek egy összehangolt akció keretében. A gyanú szerint az elkövetők egy Fejér megyei fuvarozó cég cukrot szállító négy kamionját irányították át egy, az eredeti megrendelő cégtől független telephelyre, az árut pedig tovább akarták értékesíteni.

feol.hu

A rendőrséget a szerdai napon egy nagyvenyimi szállítási cég vezetője hívta fel azzal, hogy a cégük által eredetileg Drégelypalánkra, Szigetvárra, illetve Kecskemétre szállított négy kamionnyi cukor nem érkezett meg a megrendelőkhöz, mert az általa megbízott kamionsofőröket valaki a szállítás közben felhívta, és a rakománnyal teli teherautóikat egy gyáli telephelyre irányította. Információi szerint a négy kamionból kettőből már le is pakolták, a cukrokat és el is adták, míg a másik két cukorral teli kamion jelenleg is a gyáli telephelyen áll.           

A jelzést követően a BRFK XVII. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei azonnal a bejelentő által megadott gyáli címre mentek, ahol megakadályozták, hogy a másik két kamion kipakolása, és a cukrok értékesítése megtörténjen. A szállítmányokat lefoglalták, így a 18 400 000 forintos csalási kárból 9 200 000 forint megtérült.

Az ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon indult meg a büntetőeljárás, tekintve, hogy az eredeti szállítmányozásról a szerződés informatikai úton a Fejér megyei Nagyvenyimen köttetett.

Mivel az elsődleges információk illetve adatgyűjtések alapján több személy kihallgatása, illetve több helyen házkutatás lefolytatása vált szükségessé, így a dunaújvárosi nyomozók az illetékes hatóságokhoz a szükséges megkereséseket megküldték.

Így került sor arra is, hogy a dabasi rendőrök elfogtak, majd előállítottak Dabasról egy 59 éves nemesgulácsi férfit, akit a csalással kapcsolatban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon tegnap gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.  

A csalásban részt vett többi személy beazonosítása illetve a bűncselekmény elkövetése kapcsán játszott szerepük tisztázása még jelenleg folyamatban van. Így nem kizárt, hogy további személyek elfogása, előállítása, illetve gyanúsítotti kihallgatása várható.

Ezen túl a dunaújvárosi nyomozók vizsgálják azt is, hogy a korábban már lepakolt két kamion rakományát kinek értékesítették volna tovább, és az áru jelenleg hol van – számolt be az esetről Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!