Rendőrségi

2012.08.31. 14:06

Hirdetésben kereste ki debreceni áldozatát egy férfi, a gyilkost elfogták

Elfogtak egy 24 éves, egerlövői férfit, aki elismerte, hogy a múlt szombaton megölt egy idős debreceni férfit; az elkövető már tervezte a következő gyilkosságot - közölte a rendőrség a honlapján pénteken.

MTI

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen hétfőn - olvasható a police.hu oldalon.
A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint az ügyeletre hétfő délben érkezett bejelentés, amely szerint egy idős férfit holtan találtak egy debreceni lakásban. A bejelentés és a körülmények arra utaltak, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett.
 Közölték: a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a főkapitányság nyomozói kevesebb mint 48 órán belül elfogtak egy 24 éves, egerlövői férfit, aki az emberölést elismerte, részletes beismerő vallomást tett. A gyanúsítottat azóta a Debreceni Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A közlemény szerint az elkövető augusztus 25-én reggel döntötte el, hogy aznap embert öl. Hirdetés útján talált rá a későbbi áldozatra. Magához vett egy bicskát, és elutazott Debrecenbe. Az idős férfival a lakásában hidegvérrel, több késszúrással végzett, majd hazautazott. 
Tette után is nyugodt maradt, és tervezte a következő emberölést. Újabb kiszemelt áldozatát szintén egy hirdetésben találta meg, de őt és esetleg további embereket már nem tudott megölni, mert bravúros nyomozással azonosították és elfogták - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!