Rendőrségi

2012.08.31. 16:37

Fémtolvajt fogtak Sárbogárdon, a lopott tárgyak megkerültek

Sárbogárd - Rongálás és fémlopás miatt kell felelnie egy férfinak, akit személyleírás alapján fogtak el a rendőrök a városban.

feol.hu

Folyamatban lévő betörés miatt érkezett bejelentés a Sárbogárdi Rendőrkapitányság ügyeletére csütörtökön késő délelőtt. Az ügyeletes tiszt haladéktalanul küldte a járőröket a megadott címre, ahol a ház melléképületének ajtaját felfeszítve találták. A pontosítások során a későbbiekben azt is megállapították, hogy az épületből szerszámok mellett fémhulladék tűnt el hetvenezer forint körüli értékben. A rongálással a tettes további kárt okozott.

A helyszínen végzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható az a fiatal férfi, aki egy kisgyermek társaságában a jelzett időpontban tolta biciklijét a környéken, és akinek a személyleírásáról és ruházatáról több tanú is egybehangzóan nyilatkozott. Az adatok elemzése alapján a bogárdi rendőröknek sikerült azonosítani a tanúk által leírt személyt. A 24 éves helybélit Petőfi utcai lakásáról állították elő a járőrök. A megtartott házkutatás során előkerültek az eltulajdonított tárgyak, amiket a lefoglalást követően tulajdonosuk visszakapott – tájékoztatott pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Az előállított 24 éves férfi nem tagadta a terhére rótt bűncselekményt. A büntetett előéletű gyanúsítottat a nyomozók a kihallgatást követően bűnügyi őrizetbe vették. Érintettségét más, a területen elkövetett bűncselekményben még vizsgálják a sárbogárdi nyomozók.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!