Rendőrségi

2012.06.21. 12:47

Trófeát loptak a betörők, a körzeti megbízott fogta el őket

Csákvár - Közel ötvenezer forintos lopási kárt okozott két férfi, akik trófeákat loptak egy házból. Mivel azonban elfogták őket, a kár megtérült.

feol.hu

Lopás miatt indult büntetőeljárás egy 19 és egy 20 éves férfivel szemben, akik Csákváron egy családi házból agancsokat és agyarakat loptak el szerdára virradóra – tájékoztatott csütörtökön Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Miközben a tulajdonos benn aludt a hálószobájában, a két elkövető a nyitott ajtón keresztül bement a házba. Ott a falról leakasztottak két őzbak agancsot, majd távoztak. Miután a közeli parkban elrejtették a trófeákat, visszamentek a házhoz. Másodszor is behatoltak, majd magukhoz vettek két faragott fatáblát, amin vaddisznóagyarak voltak. Ekkor azonban a tulajdonos felébredt, rájuk kiabált és megzavarta őket, így a két tettes elmenekült.  A fatáblát az agancsokhoz hasonlóan a parkba vitték, és ugyanott, egy fa alatt elrejtették.

A csákvári körzeti megbízott a lopással kapcsolatos jelzést követően a községben adatgyűjtést végzett, amelynek során sikerült beazonosítania a két elkövetőt. A 19 és a 20 éves helybéli férfiakat még tegnap sikerült elfognia. Ezt követően előállította őket a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A férfiak részletes beismerő vallomást tettek.

Az elrejtett trófeák a rejtekhelyen megkerültek, azokat a rendőrök lefoglalták, ezzel a lopási kár - ami összesen 49 000 forint - megtérült.

A két elkövetővel szemben a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gyorsított eljárás keretében tervezi a nyomozás lefolytatását, így a trófea-tolvajok ügyében akár már napokon belül ítélet születhet.      

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!