Rendőrségi

2012.04.21. 15:49

Gyerekeket sodor el az ár Dél-Kínában

Peking - Heves esőzések, tomboló viharok okoznak áradásokat a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban, százezreknek kárt okozva; legutóbb öt gyereket sodort el a víz - jelentette kínai média szombaton.

MTI

Az öt általános iskolás épp az iskolába igyekezett pénteken, amikor az ár elsodorta őket. Egyelőre nem találják őket. Közülük négyen Huacsou (Huazhou) városba valóak, egy Hszinjibe (Xinyi) - tájékoztattak a helyi hatóságok.
   
A nagy mennyiségű csapadék három napja okoz gondot a tartomány 23 megyéjében. A mentést irányító tartományi központ közlése szerint a mostoha időjárás eddig több mint 235 ezer embernek okozott kárt, 13300 ember kényszerült otthonának elhagyására. Több mint 23 ezer hektáron károsult a termés és csaknem 380 ház dőlt romba.
   
A Kuangtunggal szomszédos tartományok egy részén, a Jangce folyótól délre és keletre ugyancsak viharok tombolnak, eső és jégeső hullik, erős a szél - számolnak be a szakemberek.
   
Az országos meteorológiai szolgálat szerint ezzel egy időben Északnyugat- és Észak-Kínában a hidegfront erős szelet hozott, ami por és homokviharokat idézett elő; a Sárga-folyó mentén zivatarokról érkeztek jelentések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!