Rendőrségi

2011.07.23. 08:11

Esőben is balesetmentesen!

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 163 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Három balesetben 3 személy vesztette életét, 18 baleset súlyos, 40 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 102 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

MTI

A mai napon délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, és jégeső is lehet. Délutántól fokozatosan megerősödik az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik. Egyre többfelé vizes útszakaszokra, vízátfolyásra, majd erős oldalszélre készülhetünk, a járművek menetstabilitása csökkenhet!
   
A párás, csapadékos idő hatására csökken a látótávolság, tartsunk nagyobb követési távolságot. Elindulás előtt mindig ellenőrizzük a világítóberendezéseket! Vizes burkolat esetén csökkentsék a sebességet, ilyenkor megnő a csúszásveszély!
   
Az M5 autópályán a tereléseknél óriási torlódások alakulnak ki. A terelésekben a megengedett max. sebességgel (a táblák jelzik: 60 km/ó illetve  80 km/ó.) lehet közlekedni, de tartsák be a követési távolságot!
   
A sebességmérők mindenhol dolgoznak! Kérjük, tartsák be a közúti közlekedés szabályait! A gyermekeket biztonsági gyermekülésben (rendszerben) szállítsák, illetve kapcsolják be a biztonsági öveket!
   
Az esős időjárás miatt figyelmesebben, óvatosabban, mérsékeltebb tempóban vezessenek! 
 
    M0 régi szakaszán: várhatóan 2011.12. 31-ig épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti.
    Fokozott óvatossággal közlekedjenek! Ne vezessenek rutinból!
 
    M1: bal pályán (Bp. felé) a 45-40. km szelvények között burkolatjavítás miatt mobil terelés lesz szombaton.
 
    M15: jelzőőr irányítása mellett váltakozó irányban 07-18 óráig lokális burkolatjavítást végeznek a 0-14,5. km szelvényekben.
 
    M3: bal pályán (Bp. felé) a 43-41. és a jobb pályán (Nyíregyháza felé) a 41-43 km szelvényekben hídjavítás miatt fix sávelhúzásos terelés és sebességkorlátozás van érvényben. A jobb és bal pálya 133-148. km szelvényében sövényvágás miatt az előző (belső) forgalmi sávban mobil zárás mellett dolgoznak.
 
    M5: a bal pályán 42-36 km szelvények között (Bp. felé) útburkolat-felújítás. Átterelés a jobb pályatestre (a Szeged felé menő oldalra), ahol szembe jövő forgalom van!
 
    M6 *Duna autópálya*-szakaszon: a bal pályaoldalon (Bp. felé) a 74. km szelvényben úton folyó munkálatokat végeznek mobil terelés mellett.
 
    Figyeljék a közúti jelzéseket!
    Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek!
     
    Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!
 
    A hétvégi határforgalmat tekintve elsősorban Zala megyében Letenye autópálya határátkelőhelyen pénteken 23.00 órától szombat 12.00 óráig a kilépő irányban, szombaton 14.00 órától 24.00 óráig a belépő irányban várható 30-60 perces várakozás kialakulása a személyforgalomban.
  
      A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.
 
    Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (RRI) A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló munkabeszüntetésről nincs információnk.
 
    Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.
Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a oldalon.

    Balesetmentes közlekedést kívánunk!
 
ORFK Szóvivői Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!