Rendőrségi

2011.05.31. 11:56

Fiatal szökevékenyeket kerestek a rendőrök

Gyermekotthonból szökött meg több fiatalkorú is hétfőn este, a rendőrök terelték vissza őket az intézetekbe. Az egyik kis szökevény keresésekor körözött édesapja is előkerült.

feol.hu

Ercsi, Fő úton igazoltattak a rendőrök egy fiatal lányt hétfőn délelőtt. Kiderült, hogy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság körözést adott ki ellene, mert intézetéből elment, de nem közölte, hogy hova. A fiatalkorút a rendőrök előállították az Ercsi Rendőrőrsre, majd meghallgatását követően az előszállási otthonba vitték.

Este fél hétkor érkezett a bejelentés arról, hogy a dunaújvárosi idősek otthonából egy 71 éves férfi engedély nélkül eltávozott, és megjelent Dunaújváros, Tavasz utcai volt lakcímén.  A bejelentést követően a járőrök azonnal a megadott címre mentek, ahonnan az idős férfi visszaszállították az otthonba.  

Egy 34 éves beloianniszi férfivel szemben intézkedtek a járőrök késő este lakásán, ellene ugyanis a Fejér Megyei Bíróság BV csoportja elfogatóparancsot adott ki. A férfit így a rendőrök elfogták, majd előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

Két 17 éves eltűnt lány és egy 48 éves körözött férfi is rendőrkézre került tegnap késő este.

Az egyik lány - aki a sárbogárdi gyermekotthon lakója - engedély nélkül távozott el az intézetből még május 7-én. A rendőrök úgy tudják, hogy szülei dunaújvárosi címén tartózkodik, amit  leellenőriztek, és meg is találták a lányt. Nem csak ő került elő, hanem az édesapja is, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben április 21-e óta, mert nem kezdte meg jogerősen kiszabott börtönbüntetését. A lakásban rajtuk kívül még ott volt egy másik 17 éves lány is, akiről kiderült, hogy szintén körözés alatt áll. Ő az előszállási gyermekotthonból szökött meg május 20-án.

Az ellenőrzéseket követően a lányokat és a férfit is a rendőrök előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. Ott a fiatalkorúakat meghallgatták, majd a gyermekotthonok nevelőinek átadták őket, míg az apát a Pálhalmai BV Intézet Sándorházai Alegységébe szállították.   

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!