Dobja fel kolbászcsipsszel!

2020.02.22. 16:05

Unja már a levest? Akkor is, ha krémes állagú?

Nemcsak látványos, de az adott leves ízvilágát is nagyban gazdagítja a kolbászcsipsz. Sárgaborsó-krémleveshez különösen ajánljuk!

Szanyi-Nagy Judit

Kezdésképpen szerezzünk be egy szál füstölt kolbászt! Ha tudjuk, mekkora mennyiségben készítjük el a levest, a következő arányokat jegyezzük meg: a lé mellé 2-3 főnek 20 dkg kolbász szükségeltetik. Ha megvan az alapanyag, elkezdhetjük felkarikázni azt.

Amennyiben a szeleteket vékonyabbra vágjuk, úgy végeredményben ropogósabb falatokat kapunk majd. Ezzel arányosan azonban a sütéssel is többet kell időznünk, hiszen a serpenyőben nagyobb odafigyelést igényelnek az éppen sülő szeletek. A teflont, amit használunk, közepes hőmérsékletűre hevítsük, így tegyük bele a leendő kolbászcsipszeket. Eközben figyeljünk arra, hogy mindegyik darab közvetlenül érintkezzen a serpenyővel! Pluszzsiradék hozzáadása nem szükséges, hiszen a kolbász könnyedén kisül a saját zsírjában. Egyedül a folyamatos kevergetésre kell ügyelnünk, nehogy odaégjenek a tallérok! Mindkét oldalukat alaposan süssük meg, s miután színt kaptak, egy papírtörlőre téve csepegtessük le a csipszeket! Melegen ajánljuk a szintén frissen elkészült levesekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!