Gasztro
2019.01.05. 13:00
Mitől jó a hamburger?
Hát a hústól! Na jó: a szósz és a többi belevaló sem mellékes, de a topkeresések ötödik helyezettje a hamburgerhús lett.
Szanyi-Nagy Judit
Bár a marhahús a legelfogadottabb, csirkéből is készülhet a belevaló.
A lényeg: a hús zsírtartalma 20 százalék körül mozogjon. A megformázott, átlagos vastagságú húspogácsa körülbelül 15 dkg súlyú.
A húst mindenképpen formázzuk, de ne préseljük erősen, máskülönben kemény és rágós lesz!
Mindemellett arra is gondoljunk, hogy az alapanyag sütés közben összemegy majd.
Fűszerként a sütés előtt csak sót és borsot használjunk, egy jó minőségű húsnak ez is elég!
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre