Gasztro

2019.01.05. 13:00

Mitől jó a hamburger?

Hát a hústól! Na jó: a szósz és a többi belevaló sem mellékes, de a topkeresések ötödik helyezettje a hamburgerhús lett.

Szanyi-Nagy Judit

Bár a marhahús a legelfogadottabb, csirkéből is készülhet a belevaló.

A lényeg: a hús zsírtartalma 20 százalék körül mozogjon. A megformázott, átlagos vastagságú húspogácsa körülbelül 15 dkg súlyú.

A húst mindenképpen formázzuk, de ne préseljük erősen, máskülönben kemény és rágós lesz!

Mindemellett arra is gondoljunk, hogy az alapanyag sütés közben összemegy majd.

Fűszerként a sütés előtt csak sót és borsot használjunk, egy jó minőségű húsnak ez is elég!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!