Egészséges és finom

2019.02.26. 19:00

Készítsen csodagolyókat!

Cukor nélkül sütni valami finomat mindig kihívást jelent. Most egy olyan receptet osztunk meg Önökkel, amely gyorsan elkészíthető, liszt- és cukormentes, így a gluténérzékenyek és a cukorbetegek is fogyaszthatják, ráadásul sütést sem igényel.

Borsányi Bea

Három nagyobb almát és két közepes sárgarépát megtisztítunk és lereszelünk. Hozzáadunk 20 dkg darált mandulát, amit adott esetben lehet helyettesíteni cukormentes darált keksszel is. Ha utóbbit választjuk, akkor nem lesz gluténmentes a desszert, de ha csak a cukormentesség a szempont, akkor érdemes kipróbálni egyszer a kekszes változatot is. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk és legalább egy órán át állni hagyjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle és tetszés szerint kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk őket. Sütni nem kell, azonnal fogyasztható, de akkor igazán finom, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük őket, így ráadásul nem lesznek olyan lágyak sem. Hűtőben tárolva napokig fogyasztható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!