kezdőknek is ajánlott

2021.04.03. 10:00

Keksztekercs: könnyed és könnyű húsvéti süti sütés nélkül (videó)

Ha Te is az utolsó pillanatban állsz neki a húsvéti menüt összeállítani, vagy nem akarsz időigényes sütemény elkészítésének nekiállni, a keksztekercs pont neked való!

Elekes Gergő, Tringli Alexa

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A hozzávalók általában a legtöbb konyhában megtalálhatók, és különösebb fortély sem kell hozzá: a keksztekercs még a lábunk körül tébláboló gyerekekkel, háziállatokkal is tökéletesen kivitelezhető.

A Mindmegette receptje szerint készítettük el a sütit, bár mi rögtön dupla adagot készítettünk. Az 50 dkg darált háztartási kekszbe kevertünk 6 evőkanál holland kakaóport, 16 dkg porcukrot, majd ezt felöntöttük 2 dl frissen főzött feketekávéval, rumaromával, és annyi tejjel, amennyit felvett ahhoz, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kaptunk. Ezt 3 gömböcbe osztottuk, majd ezeket kinyújtottuk, téglalap alakúra, és a következő krémmel töltöttük fel: 20 dkg vajat kikevertünk 16 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, 3-4 evőkanál tejszínnel és 16 dkg kókuszreszelékkel. Ezek után nincs más dolgunk, mint feltekerni a tésztát, alufóliába csomagolni, és hűtőbe tenni. Néhány órát igényel a hidegben, hogy összeálljon, ezután szeletelhető is.

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Jó étvágyat kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!