2013.04.25. 16:03
Egészséges pizzáscsiga otthonról
A pizza amennyire kedvelt étel, sokan annyira mellőzik az étrendjükből. Az egészséges változatot érdemes kipróbálni.
Egy nagy paradicsomkonzervet összekeverek kis cukorral, borssal, oregánóval, félre teszem, hogy érjenek össze az ízek. A kenyérsütő üstjébe öntök 3 és fél deci langyos vizet, 2 evőkanál olajat, 30 dkg fehér lisztet, 30 dkg graham lisztet, ujjammal kicsi lyukat ások benne, beleöntök egy csomag szárított élesztőt, betemetem kicsi liszttel, 1 evőkanál cukrot szórok a tetejére, köré pedig fél evőkanál sót. Elindítok egy dagasztó és kelesztő programot. Amíg a gép dolgozik, 40 dkg füstölt parizert felkockázok, lereszelek 30 dkg trappista sajtot, két tepsit kibélelek sütőpapírral. Ha jelez a kenyérsütő, a tésztát nyújtódeszkára teszem, sodrófával kinyújtom kb. egy cm vastagra. Megkenem a paradicsomos szósszal, rászórom a felkockázott parizert, feltekerem. Körülbelül 2 centiméterenként felkarikázom, a szeleteket a tepsibe teszem. A tetejüket megszórom a sajttal. 200 fokon körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Csipetkés bableves mellé tálaljuk, de tízórainak vagy uzsonnának is kiváló!