Receptek

2013.04.25. 16:03

Egészséges pizzáscsiga otthonról

A pizza amennyire kedvelt étel, sokan annyira mellőzik az étrendjükből. Az egészséges változatot érdemes kipróbálni.

Kovácsné Hamberger Brigitta

Egy nagy paradicsomkonzervet összekeverek kis cukorral, borssal, oregánóval, félre teszem, hogy érjenek össze az ízek. A kenyérsütő  üstjébe öntök 3 és fél deci langyos vizet, 2 evőkanál olajat, 30 dkg fehér lisztet, 30 dkg graham lisztet, ujjammal kicsi lyukat ások benne, beleöntök egy csomag szárított élesztőt, betemetem kicsi liszttel, 1 evőkanál cukrot szórok a tetejére, köré pedig fél evőkanál sót. Elindítok egy dagasztó és kelesztő programot. Amíg a gép dolgozik, 40 dkg füstölt parizert felkockázok,  lereszelek 30 dkg trappista sajtot, két tepsit kibélelek sütőpapírral. Ha jelez a kenyérsütő, a  tésztát nyújtódeszkára teszem, sodrófával kinyújtom kb. egy  cm vastagra. Megkenem a paradicsomos szósszal, rászórom a felkockázott parizert, feltekerem. Körülbelül 2 centiméterenként felkarikázom, a szeleteket a tepsibe teszem. A tetejüket megszórom a sajttal. 200 fokon körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Csipetkés bableves mellé tálaljuk, de tízórainak vagy uzsonnának is kiváló!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!