Annyira egyszerű…

2020.05.02. 12:00

Paprikás krumpli: Egy jó tányér leves után ajánljuk

A szegények eledele – így hívják felénk a paprikás krumplit. Miért? Azért, mert olcsón kivitelezhető, s könnyen beszerezhető alapanyagokból készül.

Szanyi-Nagy Judit

Felturbózva: krinolinnal és galuskával

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az otthoni recept alapján két fej apróra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztunk, majd meghintjük azt egy kávéskanál pirospaprikával. Elkeverjük, öntünk rá egy fél deciliter vizet, az egészet fedő alatt pároljuk egy kicsit, majd beletesszük a hámozott és – ki hogyan szereti – hasábokra vagy karikára vágott burgonyát. Az egészet átforgatjuk a hagymás olajban.

Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A burgonyákat sózzuk, végül pedig fedő alatt kellően puhára pároljuk. A „minőséget” villával (megszúrva), kóstolással ellenőrizzük.

Felturbózva: krinolinnal és galuskával
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Amennyiben a paprikás krumplit virslivel vagy krinolinnal, szafaládéval készítjük, a húst a már majdnem puha burgonyához tesszük, így főzzük teljesen készre.

Továbbá galuskával is feldobhatjuk az egytálételt. Ehhez 1 darab tojásra, 300 gramm lisztre, 200 ml vízre és 1 teáskanál sóra van szükségünk. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, s ezt a masszát galuskaként akkor szaggatjuk hozzá a paprikás krumplihoz, amikor abban a burgonya szintén csaknem teljesen megpuhult. Az adagolás közben kevergessük az ételt, nehogy összeragadjanak a galuskák!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!