fűszerekkel játszva

2018.08.12. 14:00

Ételt, életet ízesítők

Az olaszos hangulathoz a megfelelő fűszernövények is elkélnek.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: Pixabay

A változatos olasz gasztronómiáról sokan ódákat zengenek, főleg, hogy minden tartománynak megvan a saját, jellegzetes étele és itala. A fűszerek azonban többnyire azonosak, s ugyanígy az olívaolaj, a tengeri só és a parmezán sajt is az olasz konyha alapját képezi. Ha közelebb kerülnénk a mediterrán hangulathoz, használjunk bazsalikomot, oregánót, rozmaringot, majoránnát, kakukkfüvet és zsályát! A rozmaring és a kakukkfű – melyek akár otthon is nevelhetők – a húsokat és a paradicsommártást teszik ízletessé, míg a zsálya a tejszínes és vajas mártásokat teszi igazán feledhetetlenné. A tésztákhoz készítsünk bazsalikomos pestót, amelyhez 50 g bazsalikomlevelet, 2 gerezd fokhagymát, 2 evőkanál fenyőmagot, sót, fekete borsot és 100 ml olívaolajat kell krémszerű masszává összeturmixolnunk, majd összekevernünk 50 g reszelt parmezán sajttal. Lezárt üvegben még két hétig tárolható a tésztákhoz kiváló szósz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!