Ráckeresztúr

2015.03.17. 14:10

Petőfi versben, tortán

Ráckeresztúr - A faluban is megünnepelték a forradalom évfordulóját, s együtt szavaltak az ország sok más településével.

Civil Tudósítónktól

Dienes Gábor alpolgármester ünnepi megemlékezésében arról beszélt: „Az 1848-49-es hősöknek a nevét csak töredékében olvashatjuk a könyvekben. Azt azonban tudnunk kell, a szabadságot nem egy arctalan tömeg vívta ki. A szabadságot az alkotni képes, a közös célokért tenni tudó és tenni akaró egyének teremtették meg. Akaratukat összekovácsolta, erejüket megsokszorozta, hogy tudták: nagy dolgokra képesek, ha összefognak."

A nemzeti csokitortát sokan megkóstolhatták az ünnepen. Fotó: Herkli Antal

A Petőfi Sándor általános iskola negyedik osztályos tanulói a történelmi eseményeket elevenítették fel prózában, elbeszélésben, versekben. Három órakor, amikor megszólalt a templomunk nagyharangja, tornacsarnok ünneplő közönsége felállva szavalta el a Nemzeti dalt, majd formabontó, kedves gesztussal zárult az ünnep: a faluban élő cukrászmester, Skoperda Péter felajánlott egy tortát, amelyet Petőfi képével díszített.

Herkli Antal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!