Pusztavám

2015.02.08. 13:27

Árverezik a takarékszövetkezet ingatlanjait

Pusztavám – Több gazdasági vonatkozású napirend pont is szerepelt a község önkormányzatának legutóbbi ülésén.

Civil Tudósítónktól

Egy móri vállalkozótól érkezett kérelem, amely szerint a Bányatót szeretné bérelni a pusztavámi önkormányzattól haltenyésztés és horgásztatás céljából. Lisztmayer János polgármester az önkormányzati képviselőtestület ülésén támogatta a kérelmet, ám azt is kiemelte, hogy körültekintően tájékozódjanak, majd ezt követően, újabb testületi döntéssel „induljanak el” a bérbeadással.

Az Alba takarékszövetkezet csődje után a meglévő ingatlanait és eszközeit a felszámoló értékesíteni kívánja. Az erre vonatkozó pályázati anyagot megküldte az önkormányzatnak. A takarékszövetkezet pusztavámi épülete a kiírás szerint 31 millió 500 ezer forintért lett meghirdetve. Az erdészet kérelemmel fordult a képviselőtestülethez, amelynek értelmében a tulajdonukban álló, a Malomerdő Panzió területével határos területet megosztanák, és a megosztott területrészt belterületbe kívánják vonatni. Ehhez szükséges a Településszerkezeti Terv (Szabályozási Terv, Helyi Építési Szabályzat) módosítása. A kérelmező vállalta a vonatkozó költségek rendezését. A képviselőtestület a kérelmet befogadta, a múlt évben elfogadott módosításokhoz csatolta. Felhatalmazta a polgármestert és a jegyzőt a tervezési folyamat megindítására. A pusztavámi önkormányzati képviselőtestület a január 28-i ülését a község költségvetésének előzetes tárgyalásával zárta.

Nédó Géza

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!