Pusztaszabolcs

2017.01.01. 14:40

Ötvenéves a pusztaszabolcsi óvoda

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Pusztaszabolcsi Városi Óvoda és Bölcsőde Manóvár Óvoda telephelye. Az akkori II. számú Óvoda 1966. október 10-én nyitotta meg kapuit ötvennégy kisgyermekkel.

FMH-információ

Az eltelt öt évtized alatt sok minden történt az intézmény életében. A fenntartónak, pályázatoknak, alapítványaiknak, szülőknek, dolgozóiknak köszönhetően az épület és az udvar folyamatosan fejlődött. Voltak átszervezések, szétválások, névváltozások, beruházások. Sikeres pályázatok megvalósítása, villamoshálózat felújítása, bölcsődei csoport kialakítása.

A kerek évforduló alkalmából december 16-án köszöntötték az óvodát.

Délelőtt együtt ünnepeltek a volt óvodavezetőkkel, régi és jelenlegi dolgozóikkal, a város vezetőivel. Csányi Kálmán polgármester megnyitó beszéde után Budai Ilona, az intézmény jelenlegi vezetője büszkén sorolta fel az elért eredményeket, kihangsúlyozva: a sikerben ott van az elődök keze munkája, amire lehetett bátran építkezni.

Az óvoda dolgozói énekükkel szórakoztatták a vendégeket
Fotó: Koltai Zsuzsanna

Egy szerény ajándékkal köszönték meg az óvoda volt vezetőinek áldozatos munkáját.

A Manóvár Óvoda dolgozói műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A vendéglátás fénypontja a gyermekintézmény logójával feldíszített torta volt.

- Délután a művelődési házban folytatódott az ünnepség. A Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány jóvoltából a Pusztaszabolcs anno helytörténeti sorozat 24. köteteként megjelenhetett, az Egy lángot adok, ápold, add tovább Ötven év emlékei az óvodában című kiadvány, amelyben az intézmény régi és új vezetői, valamint dolgozói írták le emlékeiket, visszaemlékezéseiket. Köszönettel tartoznak Czöndör Mihályné sorozatszerkesztőnek, aki lelkesen támogatta a kiadványt, valamint Molnár Sándornak a kuratórium elnökének - mondta el Budai Ilona óvodavezető.

A továbbiakban a Manóvár Óvoda gyermekei, a Szabolcs Singers dalai, Döbröczönyi Szintia és Varsányi Dániel néptánca, valamint a Zsiráf Óvoda dolgozóinak gyertyatánca kápráztatta el a közönséget a programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!