Pusztaszabolcs

2013.04.29. 05:33

Egy éves bérlet a tavakra

A Mezőföld szívében elhelyezkedő területből a régió gyöngyszeme is válhatna, írták levelükben a horgász egyesületek képviselői még tavaly augusztusban. Az idén már történik valami.

Kovalcsik Katalin

A cikolai halastavak megmentése érdekében az Agárdi MEDOSZ Horgász Egyesület két képviselője is aláírta azt a levelet, amelyben a köztársasági elnökhöz fordultak. Többször elhangzott, turisztikai szempontból is hasznos lenne a környék rehabilitációja. A legutóbbi információk szerint egy évre egy részvénytársaság kezdheti meg a károk felmérését, az esetleges helyreállítást.

 

A látvány idilli, csak közelebbről ne nézzük meg most a vidéket (Fotó: Pati-Nagy Bence)

– Szívügyem a cikolai tavak sorsa, amelyek jelenlegi állapotát nem minősítem – mondta Lévai Ferenc, az Aranyponyt Halászati Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója. – A területet addig béreljük, amíg a Nemzeti Földalapkezelő Fejér megyei irodája ki nem írja a pályázatot a hasznosításra. Pályázunk, tervünk a rétimajori gazdaság mintájára rendezni a területet. A 220-240 hektárnyi tórendszeren a horgászat, a szabadidős tevékenység is helyet kapna a halgazdálkodás mellett.

Címkék#Cikola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!