Púder Nélkül

2016.12.07. 13:15

Közönségdíjas fehérvári fodrász - több mint ezren imádták alkotását

Székesfehérvár – Közönségdíjjal tért haza egy nagy fodrászversenyről a székesfehérvári Deres Nóra, aki vallja: a speciális „vászon”, amelyre alkothat, mindig kreativitásra ösztönözte, inspirálta őt. Ezúttal az ősz és modellje, Trixi hajkoronája ihlette meg, amely láthatóan tetszett a szavazóknak is.

S. Töttő Rita

A mindig újító, fejlesztő, folyton-folyvást tevékenykedő Deres Nóra fehérvári fodrászmester nem rég egy rangos megmérettetésen, a Talent Academy Fotópályázat 2016-on nyerte el a legtöbb szavazó tetszését egy közös munkával készült kreációjával. Nóra számára nagy elismerést jelent ez az oklevél, ennek apropóján mesélt a pályaindító kezdetekről és a versenymunkájáról is.

– Amióta az eszemet tudom, tudtam, hogy alkotni szeretnék. Megalkotni azt, ami a fejemben van – meséli. – Sokáig azt hittem, a rajz lesz az én utam és szüleim is támogattak benne, hiszen egyértelmű volt számukra is a kreativitás, ami bennem volt.

Évekig járt is egy híres festőhöz rajzolni, akitől sok elismerést kapott, viszont mindig azt érezte: „ez nem én vagyok".

Speciális őszi tematikára alapozta Deres Nóra az alkotását Fotó: Morvai Róbert Tamás

– Jó pár évre fel is adtam a művészetet teljesen, másfelé terelődött az életem. Persze a rajz egy kicsit megmaradt s talán ennek köszönhetem azt az ébredést, ami a fodrászat felé terelt és ösztönzött az alkotásra – emlékezik vissza a kezdetekre Nóra. – A fodrász szakmám szeretete és az alkotási vágy, hogy saját perspektívámat vihetem egy speciális „vászonra", még mindig inspirál! Minden egyes munkám kihívás, hiszen nagyon sok mindenre kell figyelni egy ilyen versenyen, amin volt szerencsém most indulni. Nagyon fontos számomra minden munkában annak tisztasága, s hogy legyen benne valamiféle sikk és persze összhang.

A fodrászmester kényesen figyel minden munkájánál arra, hogy hajból készüljön – mesél most már a versenyre készített alkotásáról, amelyen még a frizurán látható fa törzse is igazi hajból készült.

A versenykiírás szerint figyelni kellett a teljes összhangra, ezért a frizura mellett a smink volt a másik nagyon fontos tényező. A gyönyörű modell, Trixi sminkjét Faragó Zsuzsanna Suu készítette, aki a tematikus őszi hangulatot erősítette a make-uppal. Az alkotás végére csodás összhang alakult ki a haj, a smink és a ruha között. Persze munka közben nehezen tud kilépni a helyzetből az alkotó – vallotta be Nóra, ahogy azt is: éppen ezért az őszinte kritikai felhangot az ő és a sminkes párja biztosította a folyamat során.

– Fontos szerepük van ilyen esetekben a külső szemlélőknek, hiszen egy kicsit csak elfogultabbak vagyunk saját magunkkal szemben – mondja mosolyogva a fodrászmester.

Nóráék őszi tematikus alkotására 1200 tetszik-szavazat érkezett, amivel egyértelműen a verseny legnépszerűbb alkotása lett az övék, így kaphatta meg Deres Nóra a pályázat közönségdíját.

– A legnagyobb elismerés, amit kaphatok, a közönség elismerése és a szeretetük, amit évek óta kapok tőlük – érzékenyül el a fehérvári fodrász, aki persze nem felejti el hozzátenni: fantasztikus csapat veszi körül, ennek köszönheti, hogy ki tud teljesedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!