Púder Nélkül

2016.04.23. 12:45

Mintha régi barátnők lennének

Létezik egy hely, ahol a nők őszintén megnyílhatnak, tanácsokat adhatnak egymásnak, az eszmecserék után pedig fülig érő mosollyal térhetnek haza. A MiNők Női Klub első rendezvényén jártunk.

Laci Patrícia

Különféle sorsú és más-más generációkat képviselő hölgyek gyűltek össze a napokban a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol úgy gondolták, szükség lehet MiNők Női Klub elindítására.

Iszkádi Erika, a művelődési ház igazgatója elmesélte nekünk, miért is tartotta fontosnak, hogy létrehozzanak egy olyan programsorozatot a nők számára, amely a kötetlen beszélgetésen alapul:

- Nagyon kevés lehetőségük van arra a hölgyeknek, hogy valahol megkapják a válaszokat a bennük felmerülő kérdésekre. Emellett sokan küzdenek azzal a problémával, hogy a gondjaikat, kétségeiket nem tudják megosztani otthon senkivel sem, mert egyszerűen nem merik elmondani őket. Viszont egy klubban könnyen megnyílhatnak egymásnak a nők, még akkor is, ha nem ismerik egymást. A beszélgetések alkalmával bátran megoszthatják a hölgyek egymással a saját tapasztalataikat is.

A MiNők Női Klub első vendége Pataki Zita volt, aki minden hölgynek szívesen adott tanácsokat. Fotó: Molnár Artúr

A női klub szervezői arra törekednek, hogy minden alkalommal más legyen a vendég, aki szakértőként hasznos tanácsokkal látja el a nőket. Legyen szó párkapcsolatról, fogyókúráról, családról vagy a sminkelésről, mindig olyan témával állnak elő a jövőben is, amelyek érdeklik a gyengébbik nemet. Emellett az érdeklődők maguk is meghatározhatják, miről is szóljon egy-egy beszélgetés.

A klub első vendége Pataki Zita coach volt, aki az önbizalomról, mint a nőiesség kulcsáról indította el az eszmecserét. Mindenkinek úgy kellett bemutatkoznia, hogy kiemelje, miben is éli meg a női szerepet az életében. A hölgyek gyorsan feloldódtak, s olyan dolgokat is megfogalmaztak, amiket csak női társaságban mond el az ember. Ebben a körben épp úgy adtak tanácsokat a másiknak, mintha régi barátnők lennének. Egyikük felvetésére azt is elmondták, szerintük hogyan kellene viselkednie azzal a családtaggal, akivel több konfliktusa adódott már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!