Púder Nélkül

2015.09.09. 11:04

Anyukáké is az új hajdivat

Háromgyermekes fehérvári anyukákon mutatta be a fodrász, hogy a 2015-ös hajtrendek nem csak a tizenéves modelleknek állnak jól. Sőt... A hatás frenetikus, a hölgyek pedig boldogan néznek tükörbe.

S. Töttő Rita

Izgatottan várja Bruckné Zsédely Anita és Tóth Nikolett Anikó, milyen ötlettel áll elő Deres Nóra fodrász, amikor meglátja őket. A szakember ugyanis nem csak a „hajat” vizsgálja, hanem globálisan tekint a hölgyekre: nézi a színeiket, stílusukat, és azt is figyelembe veszi, hogy ezek a nők háromgyermekes édesanyák, akik nem viselhetnek merev „címlapfrizurát” sem.

A 2015-ös esztendő frizuratrendjeivel felvértezve áll neki a munkának Deres Nóra:

– Idén az ombre utóhatásait érezhetjük, illetve annak finomabb átmenetű változatait: a sombre, a biolage és a copacabana most ismét nagyon menő, ám valójában egyik sem újkeletű festési mód – tudjuk meg. Mindegyik stílus finom átmenetet képez a hajban. Az igazi újdonság azonban nem is a festési módban, hanem a tincsek típusában látható: – Az egyenes hajat el kell felejteni! Ismét divat a szabálytalan lokni, a göndör, sőt, extra göndör haj – mondja a fodrász, aki maga is ezutóbbira tette le a voksát saját frizurája tekintetében. A vágás terén a „sassoon” jellegű formák jönnek vissza: – A kikerekített, tiszta, tompa egyenes vágások az idei év nagy visszatérői – magyarázza meg a szakzsargont a fodrász. A színek terén 2015 azonban nem éppen a hagyományokról szól: a legvisszafogottabb talán a finom rézátmenetes megoldás. A hippikorszak megidézésével azonban már csak a bátrak próbálkoznak: itt előjönnek a a pinkes, neonos színátmentek is. Az alkalmi viseletek terén leáldozóban van a laza fürtös feltűzés, s újra divat a szigorú, hagyományos, nőies és szépen kidolgozott konty, mégpedig a vintage jegyében.

S akkor térjünk vissza a mi hölgyeinkhez: Tóth Nikolett Anikó egyébként is dús, hosszú tincsei sombre festést kaptak.

– Nagyon sprőd, rossz állapotú volt a hajam és azt szerettem volna, hogy ne töredezzen emiatt annyira. Csodás lett az ápolókezelés után, amely feltöltötte száraz, porózus hajamat – lelkendezik. A sombre mellé laza hullámokat kapott, amely fiatalos, üde anyukává tette őt. Bruckné Anita a fodrász szerint igazán ősz típus, aki egy kellemes vöröses árnyalatot, valamint tompa, kerekített, asszimetrikus vágást kapott.

– Nagy szükségem volt erre a változásra, amely a kislányaimnak is nagyon tetszik. Rövidebb, kezelhetőbb és mégis igazán divatos. Kis igazítás reggel és már kész is – meséli később tapasztalatait az anyuka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!