Púder Nélkül

2015.08.16. 15:30

Ha arcunkra sül a smink

A fényvédő nyáron alap. A smink viszont kevés, arcbőrünk ugyanis nehezen viseli a kemikáliákat magán, miközben küzd a sugárzás ellen is.

S. Töttő Rita

A nyár megviseli az arcbőrt, hisz küzdenie kell a sugárzás ellen, sokkot kap a klíma és a negyven fokos hőség közti hirtelen különbségek miatt, ha nem iszunk eleget, kiszárad, s ha feleslegesen és sokat sminkeljük, hamarabb öregszik. A strandon és a városi forróságban ezért nagyon ügyeljünk rá, hiszen a bőr a szervezetünk első védelmi vonala a környezeti ártalmak elleni küzdelemben - hangsúlyozza Juhász Tímea fehérvári profi sminkes és kozmetikus.

- Ezeket az ártalmakat nem úszhatjuk meg sérülések nélkül! Egy rossz minőségű alapozó például azt eredményezi, hogy a bőrünk ugyanúgy sérül, mintha nem használnánk fényvédőt, ráadásul még bele is ég a bőrünkbe! Ha megég a bőr, azzal védekezik, hogy megvastagodik a felhám, ezek után pedig jönnek a gyulladások, az öregedési folyamatok felgyorsulnak. Minden bőrtípus a szak-értő kozmetikus segítségével választ kaphat arra, számára milyen az ideális arcápoló, fényvédő és smink.

A napsütés és a strandolás nem tesz jót az erős sminknek, ezért érdemes kerülni: elég a fényvédő
Fotó: Koppán Viktor

A strandon azonban egyáltalán ne sminkeljünk, javasolja a szakember, csak tönkretesszük vele a bőrt. Ha mindenképp szeretnénk valamit, érjük be egy vízálló szempillaspirállal vagy 3-4D-s műszempillával. Egy magas minőségű színezett fényvédő azoknak is elég jó megoldás lehet, akik bőrhibáik miatt aggódnak.

Nem érdemes hát félvállról venni a arcbőrünk egészségét, ugyanis kutatások is bizonyítják: a bőrünk nem felejt! Lehet, hogy csak évek múlva tapasztaljuk a következményeket: pigmentfoltokat, ráncokat, melanómát...




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!