Púder Nélkül

2013.07.10. 12:55

A henna nyaklánc nem esik le

Amint lengébben öltözik a nő nyáron, azonnal több ékszert helyez magára. Akár olyat is, amely a bőrén két hétig pompázik...

S. Töttő Rita

Akár indákról, akár nonfiguratív mintákról legyen szó, a hennafestésben jártas, egyébként kéz- és lábápolóként is dolgozó székesfehérvári Csonkáné Cseh Hajnalka szerint minden nőn felettébb csinosan mutat a lenge nyári öltözet alól kikandikáló apró mintázat. A nyár ugyanis a hennafestés időszaka, ekkor a hölgyek nem csak utcára, de esküvőjükre vagy nyaralásukra is készíttetnek maguknak egy szép alkalmi ábrát.

Csonkáné Cseh Hajnalka festése

– Előfordul, hogy a kéz műkörmözése alkalmával hennás kéz- és ujjdíszítéssel egészítjük ki a látványt, ami csodaszépen mutat - árulja el Hajnalka, akinek a tapasztalata az, hogy a legtöbb hölgy a derekára, a felkarjára, a dekoltázsára, illetve a láb- és kézfejére kéri a különleges „kiegészítőt”. A hennafesték csak a bőr felületébe szívódik fel, ezért maximum 2 hétig látható a minta - ajánlják azoknak, akik a tetováláshoz nem elég bátrak. A szín sötétítéséhez - teszi hozzá Hajnalka - fekete teát vagy kávét használnak. Többféle kivitelben létezik: kapható kész paszta, filctoll és por forma is, amelyből recept alapján készül a festék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!