Púder Nélkül

2011.05.16. 08:52

Egyetlen fogyókúrás trükkje van Gombos Edinának

- Harmincon túl számomra már nem az a lényeg, hogy a tökéletességre törekedjek – mondja Gombos Edina, a TV2 és a FEM3 műsorvezetője, akit különleges családja és drasztikusnak vélt fogyókúrája mellett arról is kérdeztünk, nem érzi-e megosztó személyiségnek magát.

Szabados Judit



– Volt az életemnek olyan szakasza, amikor napi tizenhat órát dolgoztam, úgyhogy mondhatom, hogy edzett vagyok. Ez a tizenhatodik évem a médiában, volt időm úgy átszervezni az életem, hogy ne kelljen mindent feladnom a munkáért. Nyilvánvalóan a család elsőbbséget élvez, főleg, amióta édesanya vagyok – meséli Gombos Edina.

– Próbálom nem túlhajszolni magam. Az Edina és Joshi felvételről megy, ez egy forgatási napot jelent hetente, a rákövetkező hét pedig az aktívos hét. Szépen eloszlik, nem annyira leterhelő számomra, belefér, hogy emellett családi programokat szervezzünk, a férjemmel és a gyerekemmel tölthessem az időt. Mindennap együtt tudok reggelizni a családommal, így jól indítjuk a napot. Még este is, mikor hazaérek, tudunk egy nagyot beszélgetni a férjemmel – avat be mindennapjaiba Edina, aki egy forgatáson ismerte meg a kubai származású Albertót.
– Hét éve vagyunk házasok, Alberto néhány hónap alatt beilleszkedett. Mielőtt találkoztunk, tanult már ő Európában, ismerte az itteni emberek gondolkodását. Nem érte váratlanul az, hogy ide költöztünk és nem maradtunk Kubában, hamar megtalálta a számításait. Magyar emberekkel dolgozik együtt, ezt az országot már a hazájának tekinti – meséli a TV2 műsorvezetője. Megtanult magyarul is, de a kislányukhoz csak a saját anyanyelvén beszél.

– Az volt a koncepció, hogy a gyermek születésétől kezdve a férjem spanyolul, én pedig magyarul fogok beszélni hozzá. A spanyol, mondjuk úgy, az apanyelve, az anyanyelve pedig a magyar. Tudom, hogy vannak aggódó szülők, akik úgy vélik, nem szabad ilyen korán kezdeni, mert ez összezavarja a gyereket. De ez nem igaz, egyáltalán nem zavartuk össze. Tökéletesen beszéli mindkettőnk anyanyelvét, spanyolul és magyarul is ragoz, használja az igeidőket. Pontosan tudja, hogy melyikünkhöz milyen nyelven szóljon, és azt gondolom, hogy ez nagyon nagy előny az ő életében – mondja büszkén Edina.

Ami pedig a kikapcsolódást illeti, Edina szabadidejében a kislányával igyekszik lenni. – Az a legjobb kikapcsolódás, amikor ketten kitalálunk valamit, elmegyünk állatkertbe vagy csak egy nagyot sétálunk. Rengeteget sütünk, főzünk együtt, és valami finomsággal várjuk haza a papáját. Igyekszem persze csajos programokat is kitalálni, a barátnőkkel beülni egy kávéra és egy jót beszélgetni, vagy magammal törődni. Ez nálam sajnos nem a sportot jelenti, hanem manikűröst, fodrászt vagy egy arcmasszázst. Ügyelek rá, hogy a külsőm rendben legyen, nyilván ez is segít abban, hogy jól érezzem magam a bőrömben – véli a műsorvezető.

Ami a külsőt illeti, több cikk is napvilágot látott Edina állandó, drasztikus fogyókúráiról. – Ezeknek a többségéhez közöm sincs, soha nem fogyókúráztam. Az, hogy az ember tisztítókúrát végez, vagy úgy érzi, le kell adnia egy-két kilót, az még nem jelenti azt, hogy a fogyókúra határozza meg az életét – mondja határozottan. – Vidékről jöttem, a családom számára mindig is fontos volt, hogy jó alapanyagokból, jó étkeket főzzünk. Az édesanyám kenyeret süt, nálunk házi túró, házi csirke kerül az asztalra. Nem egy olyan család vagyunk, akiknek az élete a salátákról és az önsanyargatásról szólna. Hamis kép alakult ki rólam, sokan használták a nevemet. Nekem nem erről szól az életem, nem sanyargatom magam. Harmincon túl számomra már nem az a lényeg, hogy a tökéletességre törekedjek. A szülés után fölszedtem néhány kilót, de ki nem? Ez nem jelentett problémát, a terhesség ezzel jár, szépen visszafogy az ember. Egyetlen trükköm van, hogy este hat után már nem eszem, de más csodaszerem nekem nincs – foglalja össze Edina. 


Évente egyszer megyünk Kubába, nemcsak azért, mert nagyon szeretjük, hanem nyilvánvalóan a család miatt is. Ez a fő utazási célpont, de rengeteg ország van, ahová szeretnénk eljutni. Voltunk már Egyiptomtól Balin át egészen különleges helyeken. Az elmúlt három évünk persze nem erről szólt, hiszen építkeztünk, de épp a napokban beszéltük, hogy idén jó lenne már világot látni. A nagy álmunk Ausztrália, ha idén nem is jutunk el, jövőre mindenképpen szeretnénk megvalósítani. Brazília van még tervben, egy jó barátunk párja odavalósi, ők csábítanak ki minket.

Szerző: Szabados Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!