Programok

2010.07.30. 15:58

Tér, film és zene

Velence - A hét végén rendezik a Tér-film-zene fesztivált az északi strandon. Ingyenes kertmozit kínálnak a nézőknek, tartalmas kikapcsolódást emlékezetes filmekkel, komoly- és könnyűzenei koncertekről készült felvételekkel, kellemes környezetben.

Szabó Zoltán

Jó minőségű filmek, jó minőségben, ingyenes, igényes szabadtéri élmény: ez volt a  szervezők  mottója. A fesztivál ötlete külföldi, elsősorban   bécsi   minta alapján született 2004-ben.  Az első hármat Budapesten tartották,  ahol a Parlament épülete   pompás hátteret   adott.  2007-től aztán az   ország más városaiban  is  volt Tér-film-zene,  és most, a  hetedik alkalommal     Velence, az északi strand az egyik helyszín. 
Pénteken18 órától négy filmet vetítenek. Elsőként a   Minden egér szereti a sajtot című bábfilmet,     amelynek rendezője  Urbán Gyula.      Utána, 19 órakor    következik a Musical World, amely a   Pesti Vigadóban rendezett gálakoncert felvétele Détár Enikővel,   Kállay Borival,  Bardóczy Attilával.   Az Alkonyat,  az amerikai  rendező, Catherine Hardwicke  2008-as játékfilmje    20 órakor kezdődik. Végül   egy klasszikus Stan Laurel-némafilm, a Félember zárja a sort.
Szombaton   18 órakor Takács Vera  ifjúsági filmjéből megtudhatják a  nézők, ki a világ legrosszabb gyereke. (A szereplők Kovács Róbert, Csákányi Eszter,  Usztics Mátyás.)  Utána 18.50-kor a 200 éve született  Frederick Chopin Asz-dúr keringőjét  játssza  egy tévéfelvételen Kocsis Zoltán. Koltai Róbert  Illetékes elvtársa 19  órától mondja a magáét,  majd 19.40-től Kern András  nevettet, a   Nekem ezek mesélhetnek című kabaréban.  Sándor Pál   2009-es Noé bárkája című filmdrámáját 20.25-től láthatják a nézők, Garas Dezsővel, Törőcsik Marival  és  a nemrég elhunyt Kállai Ferenccel.    Az estet  ismét egy Stan Laurel-némafilm, a Rövid szoknya zárja majd.
 Vasárnap este  hatkor  bábfilm, a Csipike, a törpe   szórakoztatja a gyerekeket,   rendezője  Balogh Géza. Charlie  1994-ben,  a Budapest  Kongresszusi Központban adott lemezbemutató koncertet.  Ennek felvételét mutatják be 19.10-kor.   Az eredetileg tervezett műsor ezt követően változik, mert  a Nádasborsh helyett  a Jó kedvet adj  szórakoztató műsor látható 19.55-kor, a szereplők Gálvölgyi János,   Farkasházy Tivadar, Hernádi Judit, Bajor Ernő.   Bán Frigyes 1964-ben forgatta  a Kár a benzinért című   vígjátékot, Pécsi Sándorral,  Sinkovits Imrével,   Alfonzóval,  Major Tamással. 20.55-kor vetítik.  Befejezésképpen, 22.10-kor  a felejthetetlen Oliver Hardy látható egy némafilmben.       A címe:  Kell nősülni egy matróznak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!