Programok

2015.06.01. 06:26

Programok, rendezvények Fejér megyében június 1-től

Fejér megye - Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 1-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

 

JÚNIUS 7.

Bogárdi napok

19 óra: A Csík zenekar koncertje a művelődési központban.

Rendezvény

Sárszentágota, 9.30 óra: Lovasnap, a megyei kettesfogathajtó-bajnokság 5. fordulója, akadályhajtás és vadászhajtás.

Nyárköszöntő

Dunaújváros – A nyárköszöntő hangversenyen tehetséges, Dunaújvároshoz kötődő pécsi művészeti karos hallgatók lépnek fel az evangélikus templomban. A június 7-én este 18 órakor kezdődő koncert műsora: Marais, Marin: Le Basque – Sztipán Orsolya – zongora, Balogh Bottyán – kürt, J.S. Bach: Ich hatte viel Bekümmernis – „Seufzer, Tränen, Kummer, Not”  – Kiss Melinda – ének, Laki János – zongora/ F. Schubert: Auf dem strom – Laki János – zongora, Kiss Melinda – ének, Balogh Bottyán – kürt. W.A. Mozart: Esz-dúr koncerttétel KV 370b – Balogh Bottyán – kürt, Laki János- zongora. J. Brahms : h-moll Rapszódia Op. 79 No. 1 –  Laki János – zongora. W.A. Mozart: Abendempfindung – Esti Hangulat – Kiss Melinda – ének, Laki János – zongora. A fellépők egy remek ráadással is készülnek az estére: Scott Joplin: Rag-Time Dance  Mészáros Mátyás – zongora, Balogh Bottyán – kürt. A hangversenyre a belépés díjmentes.

 

JÚNIUS 6.

Pilinszky János emlékére

Székesfehérvár – Pilinszky János és Fehérvár kapcsolatát mutatja be az a kiállítás, amelynek megnyitóját június 6-án 11.30 órakor tartják a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A költő több szállal is kötődött Székesfehérvárhoz, élete utolsó évét is itt töltötte. A tárlat egyik részében képzőművészeti alkotások láthatók azoktól a művészektől, akiknek kiállítását Pilinszky nyitotta meg a múzeumban. A második részében portréfilm látható: interjúk készültek azokkal a fehérváriakkal, akik jól ismerték a költőt. A harmadik részben általa dedikált és róla szóló könyvek, publikációk, fotók láthatók. A tárlatot Fitz Péter művészettörténész nyitja meg.

Hardcore a Kaptárban

Dunaújváros – Kaptár szombati menüjében a Hardcore és határterületeiről érkezik három ütős egylet, név szerint, műfaji kismeghatározóval: Nice One Babe (Zalaegerszeg, Metal/Hardcore), Rebel For Life (Bonyhád, Hardcore/Punk/Metal), Brooks (Szekszárd, Melodic Hardcore). A buli este 9-től indul, a bebocsátát és a megtekintés egyaránt díjmentes. Mindenki hozzon magával még hét embert!

Utcaművészek versenye

Pusztaszabolcs – Június 6-án rendezik meg az I. Szabolcsi Street Art versenyt a mozdonynál. A helyszínen a gyerekek egy aszfaltrajz versenyre is nevezni tudnak. A nap hangulatfelelőse DJ Edem lesz.

Pezsgő készül

Etyek - Ezen a hétvégén, azaz június 6-án és 7-én ismét pikniket tartanak Etyeken. Fellép a Muriel, lesznek színházi előadások a Rezeda Terasz Kertszínpadán , jön a BaHorka Társulat Vásárfia a Fonó Présházba, aki pedig arra vágyik, akár elkészítheti a saját pezsgőjét is. Rengeteg sajt, bor várja a piknikre érkezőket.

Veteránautó és motoros találkozó Szabadbattyánban

Szabadbattyán – Veteránautó és motoros találkozót rendeznek – Szabadbattyán, Kőszárhegy és Úrhida települések közreműködésével – június 6-án, szombaton 8 és 15 óra között Szabadbattyánban, az Árpád utcában. A polgármesterek köszöntőjét követően a járművek 9.30 órakor indulnak a Szabadbattyán és Úrhida közötti felvonulásra. A veteránautók és -motorok 11 óráig a szabadidőparkban állomásoznak az úrhidai gyermeknap programjaként, majd visszaindulnak a bázistelepülésre. Szabadbattyánban bemutatkoznak az autószalonok, és lehetőség nyílik tesztvezetésre is. A színpadi fellépők sorát 10.30 órától a Kid Rock and Roll SE produkciója nyitja a művelődési háznál, majd a Gorsium művészeti iskola műsora következik. A divatbemutató után a HaSzüNa underground zenekar koncertezik, majd kihirdetik az autó- és motorszépségverseny eredményeit. A rendezvény védnöke Pilaszanovich Pál és Pilaszanovich Milán.

Bogárdi napok

8 óra: Asztalitenisz-verseny Töbörzsökön. Egyéni sakkverseny a Mészöly általános iskolában. Plank Antal-emléktúra Őrspusztáról kerékpárral és gyalogosan. 9.30 óra: Pörköltfesztivál és gyermeknap az Ifjúsági parkban. Sárbogárdi Fúvószenekar. D13 Postagalamb Egyesület. Kézművesek, népművészeti és iparművészeti bemutató és vásár. 10 óra: Játékos tudomány, interaktív játszóház kicsiknek és nagyoknak, népi játékok. RC modell-autó és drón bemutató. Tűzoltó bemutató. Rendőrségi bemutató. Kisvasút. Íjászat. 13 óra: A főzőverseny eredményhirdetése. 14 óra: Hiphop, hastánc, társastánc, néptánc, zumba. 17 óra: Bál az EFKA zenekarral. 21 óra: A BL-döntő kivetítőn a sörsátorban.

Nádasdladányi falunap

9 óra: Falunap a sportpályánál és a sportcsarnokban. Főzőverseny az Aranykötény-díjért, ugrálóvár, palacsintasütés, humoros ügyességi verseny, kézműves sátor, KRESZ-teszt. 13.30 óra: Eredményhirdetés, díjátadás, futball utánpótlás-köszöntő. 14 óra: Kulturális, szórakoztató műsor a színpadon: óvodások, iskolások, ír sztepp tánc, nyugdíjasok, hastánc, Dance Sing, Dred & Doris, Pyrgos – görög zene és tánc, Frédy-show. 20 óra: Csordás Tibor koncertje (ex-Fiesta). 22 óra: Garden party Dj Náksi Attilával.

Rendezvény

Polgárdi, 13 óra: Szöszmötölő kézműves foglalkozás, rajzszakkör a városi könyvtárban.

Szabadbattyán, 8 óra: Veteránautó és motoros találkozó az Árpád utcában. 9.15: Köszöntők. 9.30 óra: Felvonulás Szabadbattyán és Úrhida között. Autószalonok bemutatkozása, tesztvezetés. 10.30 óra: Színpadi produkciók: Kid Rock and Roll SE. 12 óra: A Gorsium zeneiskola műsora. Divatbemutató. A HaSzüNa underground zenekar koncertje. Az autó- és motorszépségverseny eredményhirdetése.

Úrhida, 8 óra: Gyermeknap a szabadidőparkban. Focitorna. 10 óra: Veteránautó és -motorkiállítás. 11 óra: Kutyás bemutató. Arcfestés, lufihajtogató bohóc, hagyományőrzők, légvár, ugrálóvár, játékos ügyességi vetélkedő, kézműves foglalkozás, lovagoltatás.

 

JÚNIUS 5.

Kiállítás: Három szemszög

Füle – Nagy Béla Lajos, Szamos Iván és Szabó Endre Három szemszög című képzőművészeti kiállítását június 5-én, pénteken 18 órakor Gubicza József polgármester nyitja meg a művelődési házban, verset mond Tordy Géza színművész. A kiállítás pénteken, szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között tekinthető meg.

Basszusfürdőzők

Dunaújváros – A nyárkezdetre való tekintettel üdítő basszusfürdővel lazíthatunk a Kaptárban. Az ingyenes bebocsátás mellett az alábbi kollektíva szórakoztatja majd a tört ütemek kedvelőit: Stonerice (Black Hoe Recs / Critical Bass Recs / Non-Stop D&B), eyeScream (Savage Tales Horde) Game Over BP), MUT?? (Histeria Recordings), Rusty (Genome), Dati.

Zongorakoncert

Nagyvenyim -  Teleki Gergő zongorakoncertjére várják a zenerajongókat június 5-én, pénteken 18 órai kezdettel a nagyvenyimi polgármesteri hivatal dísztermébe. A világhírű zongoraművész előadói estjén Frédéric Chopin és Liszt Ferenc darabok mellett a művész saját szerzeményeiből is hallgathatunk tételeket. Jegyek a nagyvenyimi könyvtárban válthatók, ezer forintos egységáron.

DJ Budai a házban

Fehérvárcsurgó – A hagyományokat folytatva idén is a techno úttörő, a funky techno zene meghonosítója, DJ Budai indítja a nyarat a Time Machine Open Air elnevezésű party-n, Fehérvárcsurgón a The Beach-ben. Pénteken éjszaka tehát DJ Budai érkezik a tóparti szórakozóhelyre, szombaton pedig a jól megszokott Szombat esti TóPartyval várnak majd minden bulizót.

Bogárdi napok

17 óra: A Sárbogárdi napok megnyitója a művelődési központban, Sükösd Tamás polgármester köszöntője. Bíró Andrea népművészeti kiállítása. 18 óra: Tavaszi hangverseny a sárszentmiklósi evangélikus templomban.

Kiállítás

Füle, 18 óra: Három szemszög. Nagy Béla Lajos, Szamos Iván és Szabó Endre kiállítása a művelődési házban. Megnyitja Gubicza József polgármester, közreműködik Tordy Géza színművész. Nyitva szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között.

Rendezvény

Polgárdi, 16 óra: Könyvmolyok mestere, díjátadás a városi könyvtárban.

Gyere! Nézd meg! Most!

Dunaújváros  – Friss és izgalmas válogatással jelentkezik pénteken délután a Rudas középiskola galériája. A címben foglalt parancssorozat olvasható a Rudas Galéria aktuális plakátján, amely a június 5-én, pénteken 16 órakor bemutatkozó kiállítást ajánlja az érdeklődők soha nem lankadó figyelmébe. A Rudas Grafika alkotócsoportja ezúttal a portré, az emberábrázolás és az op-art témakörét járja körbe. Egy válogatott tárlat a Rudasban!

Poggyászraktáron

Dunaújváros  – Nyári Poggyász címmel hűsítő programsorozatot indít a Kortárs Művészeti Intézet, amely ezúttal is kimeríthetetlennek tűnő raktárkészletéből merít majd. Nyaralni jó, mert nyaralni élvezet. Rögvest kánikula hőmérsékletekkel indít első hivatalos hétvégéjén az idei nyár, a Kortárs Művészeti Intézet pedig máris csomagol. Mármint masszív és hűséges látogatóközönségének egy kortárs nyári pottyász csomagot. Tehát: A KMI pénteken este egy nyári programsorozatot bocsát útjára, amelyet a vakáció élményvilágának szentel. A nyaralás témaköre sokféle hozzáállást, igényt, lehetőséget feltételez; emléket idéz, képzeletet mozdít, vágyakat fogalmaz meg. A kiállítások és a programok sora ezekre az egyéni tapasztalatokra épít a termeket és az Intézet előtti teret is kihasználva.Az eseménysorozat a Pick Pakk című kiállítással indul pénteken 18 órakor Deák Nóra, az ICA-D igazgatójának vezényletével. A ház ezúttal egy könnyed nyári (piknik) csomaggal készül az ICA-D kortárs képzőművészeti gyűjteményéből. Ezt követi a Vakáció-szimulátor című csoportos tárlat (megnyitó: 2015. június 19., péntek 18 óra; megtekinthető 2015. július 30-ig), majd a Múzeumok összművészeti éjszakája, az Idült üdülő (2015. június 20., szombat 17 órától). A pénteki Pick Pakk kiállítás alkotói: Bozsó András, Braun András, Gábor Imre, a Kis Varsó, Lakner Antal, Szabó Benke Róbert, Szabó Dezső, Szűcs Attila és Tábori Csaba.

 

JÚNIUS 4.

Konferencia és Könyvbemutató

Dunaújváros  – „A néprajztudomány sokszínűsége és helye a társadalomtudományok rendszerében” címmel néprajzi konferenciának ad helyet június 4-én, csütörtökön az Intercisa Múzeum. A délelőtt fél tíztől jelentkező előadások után 17 órakor a Ráolvasások címmel megjelent néprajzi tárgyú kötetek bemutatója várja az érdeklődőket – szintén a múzeumban.

Trianoni emlékezés

Lepsény, 18 óra: Nem! Nem! Soha! Megemlékezés és koszorúzás a Trianon-emlékműnél, beszédet mond Szabó Sándor András nyugdíjas mérnök. 19.30 óra: Vikidál Gyula koncertje a sportpályán.

Polgárdi, 19 óra: A Nemzeti összetartozás napján Trianon sorstragédiájára emlékeznek a Május 1. ligeti Trianon-emlékműnél.

JÚNIUS 2.

Ruhabörze rászorulóknak

Lepsény – A polgárdi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat – a berhidai roma nemzetiségi önkormányzat adományaként – ruhabörzét tart a rászoruló családok számára június 2-án, kedden 13 és 15 óra között a lepsényi művelődési házban.

JÚNIUS 1.

Fenyvesi Ottó költői estje

Székesfehérvár –A József Attila-díjas Fenyvesi Ottó költő estje június 1-jén, hétfőn este hét órakor kezdődik a Királykút Emlékházban. A szabadság foglyai című kötet bemutatóján közreműködik Nagy Gergely gitáron, a házigazda Bakonyi István.

A fórumon is lehet szavazni

Pusztaszabolcs – Az I. világháború centenáriumi évfordulójához kapcsolódóan a település I. világháborús hősi emlékmű felújításával kapcsolatban tájékoztató fórumot tartanak június elsején, délután öt órától a polgármesteri hivatalban. A látványterveket a város honlapján meg lehet nézni előzetesen, illetve a „Szavazások” menüpontban, valamint a hétfői fórumon szavazólapon is le lehet adni a voksokat a szimpatikus megoldásra.

Indul a könyvhét

Székesfehérvár – Mától tíz napon át a kultúráé, azon belül is a könyveké lesz a főszerep a megyeszékhelyen.  Az irodalmi élet neves képviselőinek felsorakoztatásán túl a szervezők koncertekkel, színházi produkciókkal készülnek minden korosztály számára. Az idei esemény díszvendége Vári Fábián László József Attila-díjas kárpátaljai magyar költő, kritikus és Faludi Ádám író, költő lesz. A Városház téri események június 4-én 17 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődnek. Szombatig a Városház téren a kitelepülő könyvtárak, könyvesboltok bemutatókkal egybekötött dedikálásai, a színpadon koncertek, színházi előadások és érdekes műsorok biztosítják a remek hangulatot.

Dunaújvárosi események

Bartók Kamaraszínház: stúdióteremben 10 órakor HEPP!!! – cirkuszi bohócjáték gyerekeknek. Frenetikus Fregoli utánozhatatlan átváltozóművész éppen feltenné fejére a varázscilindert, amikor Kovakő Kolosszus, a levegő izompacsirtája magához ragadja azt. A két fiú egymásra licitálva igyekszik az elkövetkezendő műsor különlegességét és veszélyességét elmagyarázni, amelyet csak ők képesek ezen a világon bemutatni. A két fiú viszályát megelégelve és egy megfelelő pillanatot kihasználva, Tündéri Tintilla magához ragadja a cilindert és bejelenti a világ legnehezebb, leglélegzetelállítóbb produkcióját: egy gyermek teljes napját. Az előadás olyan cirkuszt varázsol a gyerekek elé, ahol a porondon három mutatványos segítségével a mindennapok nehézségei, attrakciókká változnak. A gyors felöltözés reggel, a helyes késsel-villával evés, a két keréken biciklizés akrobata számok, míg az erőművész a nehéz iskolatáskával küzd meg, és a sötéttől való félelemmel. Bohóctréfává válik, hogy hogyan kell egyhelyben ülni, és a barátkozás nehézségei is a fő műsorszámok közé tartoznak. Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár 10.00-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00-ig.

Dunaújvárosi kiállítás a héten

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: N. Csathó Gizella mesevilága látható. Válogatás a rajzfilmes látványterveiből és a festményeiből. A kiállítás június 9-ig tekinthető meg.

Dunaújvárosi Főiskola: Hegyesi Katinka festőművész kiállítása SZÍNekkel címmel látható Főiskola főépületében.

Dunaújvárosi Főiskola A-épület Átrium: A dunaújvárosi DF–Nemzetközi Art Műhely XXIV. kiállítása Tavaszi Zsongás címmel látható.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: tárlat Mészárosné Rita Méri alkotásaiból, ami június 11-éig tekinthető meg.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig.

Időszakos kiállítás: „Kendermagtól a textilig” megtekintehető június 7-ig.

Várnai Gyula képzőművész Láthatatlan városok című kiállítása látható július 5-ig.

Lorántffy Galéria: Kék nefelecs címmel látható Goda Miklósné fotó kiállítása június 15-ig az 5. szinten található galériában.

Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: Nemesnyik Éva festőművész „A fény játéka” című kiállítás látható a zeneiskola lépcsőház galériájában.

Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galéria: Somogyi Lili grafikai munkáiból Toxic címmel tekinthetnek meg kiállítást a kedves érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!