Programok

2016.10.24. 15:59

PIF, már ötödször

Székesfehérvár - Péntektől vasárnapig tart az V. Paál István Fesztivál, az országos amatőr színjátszó találkozó.

Bokros Judit

A Szabadművelődés Háza már ötödik alkalommal ad otthont az elkötelezett színjátszók találkozójának, amely a nagyközönség számára is nyitott. Idén október 28-án, pénteken kezdődik a fesztivál, amelyen a résztvevő csoportok nem csupán bemutatkozhatnak, hanem szakmai tanácsot is kaphatnak, és kikapcsolódhatnak. Az ország több pontjáról érkező és a Fejér megyei színjátszók előadásait díjazza is a zsűri. A program pénteken 17.30-kor kezdődik a PHWI-csoport A salemi boszorkányok című darabjával.

Őket 19.35-től a Szabad Színház követi az új, Vak Béla király című előadással (versenyen kívül). Szombaton 9 órakor a Prospero Színkör Cselédek című darabjával folytatódik a fesztivál, az utolsó előadás aznap 21 órakor kezdődik. Vasárnap 10 órától lehet ismét színdarabokat nézni, akkor a Vajda Péter Színjátszó Csoport kezd a Big báng című előadással. A díjátadó aznap fél 4-kor lesz, ezt pedig még egy, versenyen kívüli előadás követi. A Prospero Színkör a Nóti kabaré-t mutatja be 16.45-től. A fesztivált a Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület szervezi. Céljuk, hogy bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítsanak a nem hivatásos színészeknek az országból, a határon túlról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!