Programok

2016.05.17. 10:54

Programok, rendezvények Fejér megyében május 17-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 17-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 22.

Májusi Hangvarázs

Székesfehérvár – Szeretettel várják a zenekedvelő közönséget a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság és a székesfehérvári Primavera Kórus közös koncertjére. A Májusi Hangvarázs című hangversenyt május 22-én, vasárnap 17.00 órától tartják a Malom utca 6. szám alatt található Táncházban. A rendezvényre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Sárhatvan, 17 óra: Kóruskoncert a katolikus templomban.

MÁJUS 21.

Szabadbattyán, 10 óra: A Budapesti Török Kulturális Központ kiállítása a nyár végéig látogatható a Kula-toronyban (időpont-egyeztetés az önkormányzatnál). Török história, közös történelmi múltunk, jeles magyarjaink törökországi kapcsolódása.

Polgárdi, 10 óra: Fabrikáló kézműves foglalkozás, viking amulett készítése.

Alap, 9 órától: Lovas nap és színpadvarázs Tavaszmajorban. 13 óra: A Ten Dance Tánccsoport fellépése. 14 óra: Pintér Tibor színművész és a Nemzeti Lovas Színház műsora. 15 órától: Néptáncos randevú: Mezőföldi Kistücskök, Madocsai Hagyományőrzők, Pálfai Hagyományőrzők, Mezőföld Népi Együttes. Kísér a Szedtevette zenekar.

Kishantos, 9 órától: A vidékfejlesztési központ és a népfőiskola szakmai napja. Kirándulás a mezőfalvi Bolondvárhoz (Natura 2000). Biológiai sokféleség, ökoszisztéma és mezőgazdaság.

Sárbogárd, 10 órától: Gyermeknap és családi nap a Papföldi játszótéren. Játékok, meglepetések, sztárvendégek. 10 óra: Papagáj-kiállítás a művelődési központban.

Repülő majális Börgöndön

Székesfehérvár – A hagyományokhoz híven idén is lesz Repülő Majális Börgöndön. A nagyszabású, ingyenes rendezvényt május 21-én, szombaton tartják, ahol a korábbi évek megszokott programjain túl – a székesfehérvári repüléstörténet századik évfordulója kapcsán – újdonságok is várják a kilátogatókat. Az emlékévnek köszönhetően pedig további rendezvények lesznek.

Társas-Házi-Buli lesz a Deák utcában - Rendezvény az 50 éves panelházak között

Székesfehérvár – Társas-Házi-Buliba hívják a Deák Ferenc utca társasházaiban élőket az 50 éves panelházak jubileumára szervezett rendezvénysorozat keretében május 21-én, szombaton. A praktikus előadások mellett különböző  sportprogramokon, játékos versenyeken vehetnek részt a lakók, akik bemutatják hobbijaikat is. A hétvégi program bevezetőjeként pénteken 15 órától kiállítás, vetítés és beszélgetés lesz a Jáky József Középiskolában. A szombati eseményt Molnár Tamás önkormányzati képviselő nyitja meg.

"Muzsikál az erdő” a Gaja-völgyben

Székesfehérvár – A Gaja-völgyi Tájcentrumban várnak mindenkit május 21-én, szombaton kiállítással, koncerttel, erdei sétával – a környezettudatos, fenntartható emberi létformáért. A szabadidő aktív eltöltésének jegyében kerékpártúrát, pontérintős tájékozódási túraversenyt szerveznek, lesznek kézműves foglalkozások, bemutatót tart a Vadmadárkórház, miközben reggeltől estig „Muzsikál az erdő”.

Majálisok és családi nap a hétvégén

Székesfehérvár - Feketehegy-Szárazréten, a Bory-várban és Csalán is színes, izgalmas rendezvényekkel várják a város apraját-nagyját május 21-én, szombaton. A különböző színpadi programok között különböző zene-, tánc- és sportbemutatók szórakoztatják a közönséget, de lesznek kézműves foglalkozások és interaktív mesejátékok is. A rendezvényekre minden kikapcsolódni vágyót szeretettel várnak!

Mészáros Attila alpolgármester és Szigli István önkormányzati képviselő köszöntőjével kezdődik a Feketehegy-Szárazréti Majális május 21-én, 13 órakor a városrész Közösségi Központjában. A színpadi programok között fellép az Alba RG, műsort ad a Szárazréti Iskola és Óvoda, a TáncolKodó Táncegyüttes, Váradi Eszter Sára és Keller János, valamint a Felicita Táncklub. A legkisebbeknek bohócok kínálnak vidám szórakozást, valamint megnézhetik A három szegény szabólegény című mesejátékot. Dinamikus sportbemutatót ígér a Fehérvári Karate Akadémia és a Heitor Chalegre Damiao Capoera csoportja. A koncertek sorát Boka Rock & Roll Party-ja nyitja, aztán a Sramlikincs lép fel, majd az este sztárvendégeként Szikora Róbert és az R-GO szórakoztatja a vendégeket.

Szabadtéri Családi napot szerveznek a Bory-várban a BAB társulat közreműködésével szombaton 13-tól 18 óráig. Jelmezes játékmesterek mutatnak népi ihletettségű játékokat, lesz paszulykergető és verklis karaoke. A kézműveskedni vágyók agyagozhatnak, kipróbálhatják a papírmerítést, a tűzzománcozást, készíthetnek bőr ékszereket, vagy díszíthetnek akár mézeskalácsot is. 15 órakor kezdődik a nap fénypontja, a „Fenevadak" című óriásBABos előadás.

A Török Ignác utcai játszótéren szervezik a Csalai majálist szombaton 15 órától. Östör Annamária önkormányzati képviselő köszöntője után interaktív gyerekműsorral lép fel a Palacsinta zenekar, majd a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület és a Laguna Táncklub bemutatóját nézhetik meg a kilátogatók. A színpadi előadások között slágereket énekel Horváth Sanyika és Klaudia, fellép Buch Tibor és Mádi Piroska, este pedig Szandi énekel. A majálist utcabál zárja, zenél a Fanta Boys.

MÁJUS 20.

Polgárdi, 8 óra: Mayer Erzsébet Kölcsey-díjas festőművész kiállítása június elejéig látható a régi tűzoltószertárban.

Polgárdi 10 óra: Skandináv hetek a városi könyvtárban. Mini Galéria, képek Göteborgból. Kvízjáték gyerekeknek, felnőtteknek. Skandináv sarok, válogatott olvasmányok. 17 óra: Olvasó klub, beszélgetés a skandináv irodalomról, dán keksz és tea mellett.

Cece, 10 óra: Tehetséggondozás és hagyományápolás a Kincskereső Óvodában, bemutató. Közreműködik Kiss Ágnes néptáncoktató, Varró János és Cserta Balázs népzenész. Gyermekmunkák kiállítása.

MÁJUS 19.

Dunaújváros - Lengyel Miklós volt dél-koreai magyar nagykövet előadása május 19-én, csütörtökön 17 órakor az Intercisa Múzeumban.

Szabadbattyán, 8 óra: A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak kiállítása június elejéig látogatható a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!