Programok

2012.02.07. 09:58

Indiai üzenet Kondor Valériától, webkamerán és képekben

Székesfehérvár - A Rákóczi úton található Csöp galéria következő kiállítója Kondor Valéria festőművész, aki 1 + 1 címmel mutatja be műveit.

feol.hu

A február 10-én, 18 órakor nyíló tárlat érdekessége, hogy azt a szervezők közlése szerint maga az alkotó nyitja meg, méghozzá webkamerán keresztül, Indiából.

Kondor Valéria így vall művészetéről: „Festményeim készítése során a képalkotás módjait, örömét, gesztusait fedezem fel. Szeretem a könnyű, ropogós vizes technikákat és az olajfestéket. Festés közben hagyom, hogy a képi elemek egymás vonzásába kerüljenek, és ezáltal kialakuljon a saját kommunikációjuk a képen belül. Szeretem az elsődleges, dinamikus ecsetnyomokat kombinálni finom kidolgozásokkal és nyomott részletekkel. Munkáim középpontjában megjelenik az emberi alak, ami gyakran csak sziluettként szerepel, és a környezet helyezi a történetbe. Az emberi alak olyan egyetemes szimbólum, amivel könnyű dolgozni és a néző is a könnyen helyezkedik bele. Az utóbbi időben, egyre több feminin téma kerül felszínre mert Indiában élni nőként, anyaként a mindennapi életemben is elsődleges feladat, kihívás és öröm.
A festésen kívül a szőnyegkészítést tanulmányozom. A szőnyegtervezéskor régi tradíciókat fedezek fel, és másfajta képi világgal, jelrendszerrel dolgozhatok.”

A galéria honlapja itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!