Programok

2011.11.17. 19:00

Megyekorzó, az adventre készülve

Székesfehérvár - Már az adventi időszakra "hangolódva", negyedik alkalommal rendeznek Megyekorzót a megyeháza épületében november 19-én, szombaton 8-tól 14 óráig.

Tihanyi Tamás

A részletekről csütörtökön Vargha Tamás, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a sajtót. Elmondta: szombaton a székesfehérvári  megyeháza földszintjén és az első emeleti aulában rendeznek  Fejér Termékekből vásárt, amelyen ismét a megye több településének termelői a résztvevők és a kiállítók. Eljönnek Kápolnásnyékről, Felcsútról, Enyingről, Csókakőről,    Isztimérről, Tácról, Pázmándról, Pátkáról, Nadapról, Sárbogárdról és természetesen itt lesznek a fehérváriak is. Megérkezik  a Geszler-pincészet a boraival, sajtokat hoznak Dégről és Orondpusztáról, a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány kolbászt kínál, kapható lesz a szokott módon szörp és  méz. Képviseltetik magukat a kézművesek is, akik újdonságként gombékszereket és karácsonyfadíszeket  kínálnak vásárlásra. A Facebookon nyereményjáték  indult, az oldalon feltett kérdésekre helyes választ adók között kisorsolják a napi nyertest, aki a Megyekorzón veheti át nyereményét. Ezzel is a Fejér Termék Programot kívánják népszerűsíteni. Újdonság még, hogy a III. Béla Lovagrend tagjai reneszánsz öltözékben minden órában kulturális műsort adnak a negyedik Megyekorzó alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!