Programok

2011.09.01. 17:29

Történelmi hétvége, várjátékok Csókakőn

Csókakő - Pénteken koncert, szombaton hagyományőrző bemutatók és helyi művészeti produkciók, vasárnap pedig Fejér vásár, történeti előadásokkal. Ez a várjátékok, dióhéjban.

Kővári Gabriella

Rovásírásos helységnévtábla avatásával veszi kezdetét  pénteken 17 órakor az immár tizenharmadszorra megrendezett Csókakői Várjátékok.  19 órakor megnyílik a borutca, majd 21 órakor az Ismerős Arcok zenekar koncertezik.
 Szombaton 10 órakor a magyar történelem harcos  fejezeteit  - várostromot, lovagi tornát, bajvívást - keltik életre a  Várbarátok Társasága Lovagi Tagozata, a Csókakői Szabad Királyi Íjászok és a Csókakői Hunok. 15 óra 20 perckor nyújtják át a Csókakőért érdemrendet és a Csókakő legszebb portája kitüntető címeket. 19.30-tól a Vörösmarty Színház  művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János ad elő operett- és musicaldalokat. Az estet a csókakői Viking együttes utcabálja, majd 22 órától tűzijáték zárja.
Az első csókakői Fejér vásárt vasárnap rendezik meg. A hagyományőrző rendezvényen harci, lovas és  íjász bemutatókat tartanak, néptáncegyüttesek lépnek fel. Magyarságkutatók és közéleti személyiségek, mint   Kiszely István, Bogár László, Bakos Batu, Rozgics Mária ad elő a szent koronáról, a tarsolylemezek üzeneteiről,  a magyarok  ősműveltségéről. 16 órakor a borutcában egy országos akció,  a Koccintás 2011   részeként egyszerre koccinthatnak a jelenlevők. Az esti szertüzet a Csókakői Hunok és a Föld(d)obolók rakják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!