Programok

2010.06.15. 10:27

Napfesztivál Fehérváron

Napfesztivált rendeznek június 19-én a Megyei Művelődési Központ és a Méhkasaula közös szervezésében.

feol.hu

A Leghosszabbnap éjszakája a III. Béla király téren várja a zene, a tánc és a látvány szerelmeseit. Az esti program táncos felvonulással indul, majd a Szent Iván éji népszokást felidézve tűzugrásra kerül sor a Táncolkodó táncegyüttes közreműködésével. A hagyomány szerint az emberek ilyenkor tüzet gyújtanak, parazsat ugranak, együtt múlatják az időt. Ezen az éjszakán ugorják át az Iván-napi tüzet, gyújtják meg a tűzkarikát, a falvak szélén máglyát raknak, melyet aztán a falu apraja-nagyja körültáncol.

A téren este negyed tízkor kezdődik a Mentés Másként koncertje. A 2007. novemberében alakult zenekar végleges felállása két évre rá született meg, amely egyben legtermékenyebb időszakának a kezdetét is jelentette. A folyamatosan koncertező banda többször fellépett Székesfehérváron és a környező településeken, és június 19-én a Művészetek Háza előtti téren fogja szórakoztatni a közönséget.

Az egész esti program hangulatát meghatározó méhkas dia projekt, és a méhkas Dj-k természetesen elmaradhatatlan részeit képezik a napfesztiválnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!