Szépségüket most távolról csodálhatjuk

2020.06.12. 07:35

Virtuális kiállításra invitálja a művészet szerelmeseit a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület

Népművészeti alkotásokat csodálhatnak meg az érdeklődők, igaz, egyelőre még nem élőben, csak online, ám az anyagok finomsága és a kidolgozás pontossága így is élvezetessé teszi a tárlatot, mely a mavmuvhaz.hu oldalon látható.

FMH, Palocsai Jenő

Tóth Rajmund alkotásai megtekinthetők voltak már a VOKE-ban, most felköltöztek az internetre Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív)

Virtuális kiállításra invitálja a művészet szerelmeseit a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület, amely számos közös projektet tervezett az idén a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárral. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt ezek az együttműködések új otthonra leltek a virtuális térben, így az érdeklődők a művelődési ház honlapján nézhetik meg az egyesület tagjainak munkáit.

Tóth Rajmund alkotásai megtekinthetők voltak már a VOKE-ban,
most felköltöztek az internetre Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív)

A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület 1984-ben jött létre megyei, népművészet iránt elkötelezett alkotókból. Célja, hogy a népművészet értékeit, a kézművesség hagyományait kutassa, feldolgozza, terjessze, valamint, hogy összefogja és segítse megyénkben a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztály számára a tárgyalkotó népművészet megismerését. Az egyesület tagjai túlnyomórészt a tárgyalkotó népművészetben tevékenykednek, de vannak, akik a hagyományőrzés más területein dolgoznak. Az egyesület több díjazott alkotóval is büszkélkedhet. A szervezet a kezdetektől jelen van a tárgy­alkotó népművészet egyik legrangosabb éves seregszemléjén, a budavári Mesterségek ünnepén.

A mostani kiállításon Nemes Ferenc, Fehér Csaba, Stirbu Viktor, Kluge-Köves Krisztina, Szücs Istvánné, Láng György, Nemes Gabriella, Szügyi Éva, Tóth Rajmund, Szarka Pál, Harangozó Rita és Viasz Zoltán mutatkozik be munkáival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!