minden, mi szem-szájnak ingere

2019.10.11. 07:30

Velencei-tavi tökreszállás, vizslaverseny és baba-mama programok is várnak Rád Fejér megyében

Nem tudod még, mit csinálj a hétvégén? Adunk pár tippet!

V. Varga József, FMH

Forrás: Shutterstock

Kiállítás

Székesfehérvár Van, aki marad… A Szent István Király Múzeum Ziffer Sándor (1880-1962) festőművész munkáit bemutató kiállítása a Deák Gyűjteményben. A tárlat megtekinthető 2020. február 2-áig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Bicske Péreli Zsuzsa Kossuth-díjas képzőművész kiállítása a Bicskei Kultúrkúriában. Péreli Zsuzsa pályája a hetvenes évek derekán indult, és számos egyéni és csoportos kiállítást rendeztek munkáiból. Életműve arról tanúskodik, hogy a gobelin ezer és ezer új lehetőséget hordoz, a művész kezében a leghétköznapibb tárgy is komplex értelmet nyer, elgondolkodtat, érzelmet közvetít. Péreli stílusát oldott festőiség jellemzi, festőecset helyett azonban színes fonalakkal hozza létre alkotásait, amelyek egyszerre árulkodnak hagyománytiszteletről és formabontó törekvésekről. Akvarelleket, kollázsokat is készít. A bicskei kiállításon megtekinthetők illusztrációi is, melyeket Petőfi Sándor János vitézéhez készített. A kiállítás október 31-éig tekinthető meg. A program a Bicske Barátok Egyesületének támogatásával valósul meg.

Székesfehérvár Pergamen és tinta – Szalai Katalin kódexíró, oklevélgrafikus kiállítása a Szent Korona Galériában. (Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház.)

Vasárnap (október 13.)

Székesfehérvár, 10 óra: Az istentiszteletet követően a Markó S. Mária Emlékalapítvány szervezésében megnyitják Koppány Attila festőművész Színes város című kiállítását a Nyitrai úti Közösségi Házban. A magyar festészet napja alkalmából látható lesz a Kosztics László faszobrászművész alkotásaiból összeállított kiállítás anyaga is.

Tökreszállás

Október 13.

Velencei-tavi tökreszállás

GÁRDONY Az ország legnagyobb tökét termesztő Keszler László nagy fába vágta a fejszéjét! Vagyis inkább tökbe, amit termesztett, ugyanis terve szerint október 13-án 13 órakor, a TóParty Strandon vízre száll a maga által termesztett tökkel, amelyet előtte természetesen alaposan kivájt és csónakká alakított. A hasonló mulatságos rendezvényeknek nagy divatja van Nagy-Britanniában, így ezen felbuzdulva a termesztő és tökkirály is hasonló módon állít emléket az idei esztendőben termesztett hatalmas növénynek. Reggel 8 órakor kezdődik a program, amikor megkezdik a tök kivájását.

Babahordozó

Vasárnap (október 13.)

Székesfehérvár, 9 óra: Kismama és baba-mama pilates. 10:15 óra. Szülésre készülve. 11:30 óra: Gondolatok a szabad mozgásfejlődésről. 12:45 óra: Agresszió és bántalmazás az óvodában. Mit tegyünk szülőként? 14 óra: A kedvezőtlen szájüregi szokások (cumizás, ujjszopás) hatása a beszédfejlődésre. 15:15 óra: Flashmob, majd tombola.

Vizsla főverseny

Vasárnap (október 13.)

Soponya, 8 órától: Kollektív versenyszámok (az előző nap folytatása). 10-12 óra: Lőttvadelhozó vetélkedő vizslák részére. 14 óra: Eredményhirdetés.

Gyalogló napok

Vasárnap (október 13.)

Székesfehérvár, 10 órától: Folytatódik a program. Indulási helyszínek azonos időben: Aranybulla-emlékmű; Palotavárosi horgásztavak; István Király Általános Iskola főbejárata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!