programajánló

2018.04.20. 08:30

Színes programok várják Önöket a hétvégén

Péntektől vasárnapig vár minket színház, koncert és rendezvények... csak győzzük kitalálni, melyiket válasszuk!

V. Varga József

Forrás: shutterstock

Színház

Péntek (április 20.)

Székesfehérvár, 10 óra: Erdőmuzsika, mesejáték, bábjáték (Pelikán Kamaraszínház). 18.30 óra: Régimódi történet, klasszikus színmű (Vörösmarty Színház). 19 óra: Kartonpapa, kortárs színmű (Kozák András Stúdió).

Szombat (április 21.)

Székesfehérvár, 15 és 19 óra: A Pál utcai fiúk, musical (Vörösmarty Színház). 19 óra: Kartonpapa, kortárs színmű (Kozák András Stúdió).

Székesfehérvár, 19 óra: Irina, színmű Csehov-novellák alapján. A Rév Színház előadása az Igézőben.

Vasárnap (április 22.)

Székesfehérvár, 11 óra: Pom Pom meséi az Aranyszamár Bábszínház előadásában az Igézőben. Óvodásokhoz, kisiskolásokhoz és felnőttekhez egyaránt szól Csukás István meséje. Ki ne ismerné Pom Pom-ot és barátait, Órarugógerincű Felpattanót, Festéktüsszentő Hapci Benőt, Madárvédő Golyókapkodót, Radírpókot, vagy épp a szeretetreméltó, kerekded Gombóc Artúrt!

Székesfehérvár, 19 óra: Szutyok, kortárs színmű (Kozák András Stúdió).

Hétfő (április 23.)

Sárbogárd, 19 óra: Michael Stewart: Szeretem a felesége(d)m! Vidám, pikáns játék két részben. A Fregoli Színház előadása a József Attila Művelődési Központban. Szereplők: Magyar Attila, Pikali Gerda, Szakács Tibor, Timkó Eszter, Czakó Ádám.

Koncert

Péntek (április 20.)

Székesfehérvár, 17 óra: Akusztikus est a Saveur kávézóban, a Budai úton. A vendég Gyánó Huba gitáros.

Székesfehérvár, 20 óra: Az EastWing Group koncertje A Szabadművelődés Házában. Zenél Kéri Gábor (gitár), Frankie Látó (hegedű), Agócs Gergő (népi hangszerek, ének), Megyaszay István (bass) és Mogyoró Kornél (ütőhangszerek). Énekel Kozma Orsi és Balogh Guszti.

Szombat (április 21.)

Székesfehérvár, 19 óra: „Dicsőség Istennek”, a Vox Mirabilis kamarakórus hangversenye a Jézus Szíve templomban. Vendég: The Gabrieli Choir, Cserta Balázs szaxofonművész, Tóka Ágoston orgonaművész.

Kiállítás

Péntek (április 20.)

Székesfehérvár, 18 óra: Cservenka Edit festőművész Mimikri című kiállítását Gaál József Munkácsy-díjas képzőművész nyitja meg az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlat május 11-éig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Hétfő (április 23.)

Sárbogárd, 17 óra: A Lepkék a világ szinte minden tájáról című kiállítás megnyitója a Madarász József Városi Könyvtárban. Betekintés a rovarvilág, a lepkék sokszínű világába – dr. Banizs Károly vetítéssel egybekötött nyitó előadása.

Rendezvény

Péntek (április 20.)

Gárdony, 18 óra: Gárdonyi kaszinó Dankó Pistával és Blaha Lujzával, Buváry Lívia operett-énekes önálló estje a Nemzedékek Házában. Közreműködik Hegedűs Valér zongoraművész.

Sárszentágota, 17 óra: A Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezete nemzeti rákellenes napja a kultúrházban. Szakmai tapasztalatok, szűrési eredmények – előadó dr. Jarabin János sárbogárdi háziorvos. Gyógyító irodalom: vers – előadó Siák Gáborné.

Székesfehérvár, 10 óra: A távhőszolgáltatás napja. Az Alkoss hulladékból! pályázatra beérkezett alkotásokból, eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás nyílik a Széphő Zrt. nagytermében (Honvéd utca 1.).

Székesfehérvár, 17 óra: Alzheimer Cafe a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A demenciagondozás kicsit más szemszögből, dr. Kovács Krisztián háziorvos előadása.

Székesfehérvár, 17 óra: Közéleti Klub a Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében. Esélyek és remények, avagy a technológiai fejlődés hatása az életünkre a 21. században. Vendég Herczog Edit, korábbi európai parlamenti képviselő (Európa Klub, Fő utca 3.).

Székesfehérvár, 18 óra: Dumaszínház: Borsodi Homályos, Aranyosi Péter önálló estje a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza színháztermében.

Szombat (április 21.)

Gárdony, 17 óra: Városi tízpróba 2018 – gyaloglás után kerékpározás. A második próba. Indulás a Vadkacsa Kerékpáros Központtól (Keszeg utca 85.). A táv: 23 kilométer. A szintidő: 2 és fél óra. Az útvonal: Gárdony – Csiribpuszta – Elzamajor – Dinnyés – Gárdony.

Szabadbattyán, 10 óra: Emma-napi zarándoklat és megemlékezés a Szent Vendel kápolnánál (Emmaróza szőlőhegy, Kápolna dűlő). Ökumenikus istentisztelet, ünnepi műsor, vendéglátás.

Székesfehérvár, 10 óra: A kilencedik Fehérvári Versünnep döntője a városháza dísztermében. Köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester. A zsűri elnöke Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes művész.

Székesfehérvár, 11 óra: 25 éves a Kézenfogva Onkológiai Klub. Köszöntőt mond Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, dr. Cseh József PhD onkológus főorvos, a Rák Ellen Fejér Megyében és Térségében Alapítvány kuratóriumi elnöke, a klub alapítója, valamint dr. Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke. Köszönetnyilvánítások. 12 óra: Az ünnepség kulturális műsorral zárul. Tolcsvay Béla énekmondó. Kid Rock' Roll SE. Anita Hungária divatbemutató. Eliza Bliss hegedűművész. Felicita Táncegyesület. Helyszín: A Szabadművelődés Háza.

Székesfehérvár, 14-től 16 óráig: A Föld napja a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban az iskoláskorú gyerekeknek és szüleiknek, kísérőiknek. 14 órától Ültess virágot! címmel kertészkedés, 15 órától pedig Noé bárkája címmel kézműves foglalkozás lesz a múzeumkertben. Meglepetésprogram!

Székesfehérvár, 17 óra: Táncház a Kákics együttessel a Felsővárosi Közösségi Házban. Gyermekfoglalkozás Gáncs Katalinnal és Gula Miklóssal. 18 óra: Felnőtt táncház Nedvig Bendegúzzal.

Székesfehérvár, 19 óra: Az Alba Regia Táncegyüttes tavaszköszöntő műsora a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. Fellép az együttes Pulutyka és Csöröge csoportja, kísér a Galiba zenekar.

Vasárnap (április 22.)

Gárdony, 10 óra: Mozdulj reumával! Egészség- és sportnap a BSI futónagykövetekkel a Dinnyési Hagyományőrző Központban. Tematikus előadások, közösségi torna és futás.

Martonvásár, 13 óra: Országos tehetségkutató helyszíne lesz a város. A Fülesbagoly Tehetségkutató egy országos könnyűzenei megmérettetés, a kiírásra korhatár nélkül jelentkezhettek a magyarországi és a határon túli magyar együttesek élőzenei, hangszeres produkcióval. Akik végül szerepelnek a versenyen, 20 perces koncertet kell adniuk. Fontos, hogy a játszott dalok között legalább egy magyar nyelvű legyen. A közönség ingyenesen látogathatja a rendezvényt, amelynek helyszíne a Brunsz­vik–Beethoven Kulturális Központ.

Sárbogárd, 9-től 14 óráig: Egészségnap a művelődési központban és a Hősök terén. Szűrések, vizsgálatok, tanácsadások. Kanga training. Hiphop bemutató. Gasztronómia. Kicsiknek és nagyobbaknak: kézműves foglalkozás, fa körhinta és népi fajátékok.

Sárbogárd, 10 óra: I. RunBogárd futóverseny és családi futónap a művelődési központnál (Hősök tere). Egy kilométeres örömfutás. 10.45 óra: A többi táv rajtja: 1 km mosolyfutam, 3,8 km, 7 km, 14 km, 21 km. A start előtt közös bemelegítés. Műsorvezető: Kaufer Tamás. A verseny rendezője a RunBogárd Futóklub.

Székesfehérvár

Szombat (április 21.) és vasárnap (április 22.), 8 és 18 óra között: Kilencedik Kert-Expo a Bregyó Sportcentrumban. Szakma, hobbi és szórakozás. A nosztalgikus hangulatú rendezvény kellemes időtöltést biztosít a látogatók számára. Gazdanap, kertészet, egészséges életmód. Virágok, kertkultúra. Termelői piac. Falusi ízek. Turizmus, életmód. Vidámpark, állatsimogató. Kulturális programok. Szaktanácsadás.

Uszodai napok

Sárbogárd

Szombat (április 21.) és vasárnap (április 22.), 8 és 18 óra között: Kedvezményes nyílt nap az Egyed Mihály Tanuszodában (Nemzeti Sportközpontok). Program: Vízi vetélkedő délelőtt 10-11 valamint 14–15 óra között. Minden úszni vágyót szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!