Abigél titkairól

2019.01.11. 11:11

Piros Ildikó estje lesz a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész Abigél titkai címmel tart önálló estet szombaton 16 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében.

V. Varga József

Piros Ildikó Szabó Magda több regényéből is felolvasott

Fotó: MTI

Piros Ildikó filmszerepei közül az egyik legismertebb, legnépszerűbb Zsuzsanna nővér az Abigél című filmben, és az ő előadásában készült a hangoskönyv is. Az Abigél titkai című estje viszont nem csak erről a filmről, erről a regényről szól. A színésznő felidézi a 102 éve született Szabó Magda életútjának jelentős eseményeit, munkásságának kiemelkedő alkotásait, és beavatja a közönséget a fi lm születésének titkaiba is. Egy ember addig él, amíg őrzi az emlékezet – vallja. Piros Ildikó hitelesen emlékezhet Szabó Magdára, hiszen rendkívül közel állt hozzá.

Piros Ildikó a könyvtárban vendégeskedik
Fotó: MTI

Pályája során sok neves szerzővel állt kapcsolatban, de közülük kiemelkedik az írónő, akit szellemi szülőanyjának tekint. A színésznő szokatlan formát választott, a felolvasásos, bejátszásokkal színesített előadásmód nem a klasszikus előadóestek dramaturgiáját követi, lehetővé teszi viszont, hogy Piros Ildikó több karaktert is megszemélyesítsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!