február 24-ig

2019.02.08. 07:10

Múzeumi pipázás, vadászat, szerelem – Még megtekinthető a kiállítás

Mindenki maga döntheti el, hogy a vadászat sport, szakma, a természetvédelem része, csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása, avagy a természetbe való hazatérés.

V. Varga József

Még nyitva a „vadászok és vadászatok” kiállítás

Fotó: FMH Archív

Pipázás, vadászat, szerelem a címe annak a zenés előadásnak, melyre a Vadászok és vadászatok Fejér megyében – A barokktól a neobarokkig című kiállításhoz kapcsolódóan pénteken 16.30 órától invitálják az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületébe. A két előadó Ridovics Anna művészettörténész (a Magyar Nemzeti Múzeum történeti tárának szakmuzeológusa) és Csörsz Rumen István irodalomtörténész, muzsikus (az Irodalomtörténeti Közlemények felelős szerkesztője, a Musica Historica együttes művészeti vezetője).

Még nyitva a „vadászok és vadászatok” kiállítás
Fotó: FMH Archív

Előadásukban egyebek között szóba kerül majd a magyar dohányzástörténet, a pipa története és a történelem megjelenése a pipákon; valamint a 17-19. századi közköltészet, a kéziratosság és a ponyvanyomtatványok világa. A múlt év októberében megnyílt „vadászok és vadászatok” kiállítás még február 24-éig várja a látogatókat, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között. A kiállításon a múzeum megragadta a vadászat Fejér megyei történetének több korszakát a 18. századtól a Horthy-korszakig, vagyis a barokktól a neobarokkig, és bemutatta a megye vadászterületeit, híres, főként főúri vadászainak életútját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!