Hétvégi programkínáló

2018.08.20. 07:55

Koncertekkel, tűzijátékkal, kenyérszenteléssel ünnepel Fejér megye

A hosszú hétvége is bővelkedik változatosabbnál-változatosabb programajánlatokkal.

V. Varga József

Forrás: pixabay.com

Hétfő (augusztus 20.)

Aba, 9 óra: Ünnepi rendezvény a Millenniumi parkban. Kispályás focitorna. 12 óra: A város ünnepi kenyerének sütése a Béke téri iskola kemencéjénél. 15 óra: Népi játszótér. 16.30 óra: Köszöntők. 17 óra: Operettműsor. 18 óra: L. L. Junior. 19 óra: Retró utcabál.

Baracs, 10 óra: Rendhagyó ünnepi megemlékezés az apátszállási templomkertben.

Bicske, 9 óra: Szent István-napi ünnepség a katolikus templomkertben. Köszöntő, kitüntetések átadása, koszorúzás. 11.30 óra: Álmok és illúziók, Pereszteghy Judit kiállítása a művelődési központban. 15 óra: Bicske Szíve Park: Családi és gyermekprogramok.

Ökörsütés. 16 óra: Motoros és kerékpáros egykerék show. 17 óra: Kovács Nóri. Music Sellection. Utcabál, Retro Band. 21.30 óra: Tűzijáték. (Ingyenes uszodahasználat.)

Csákvár, 10.30 óra: Floriana-nap a pihenőparkban. Bábszínház. Népi játszótér. Mini vidámpark. 12 óra: Városebéd. 13 óra: Lovas esküvő. 14 óra: Tatai Ütőegyüttes. 15 óra: Önkormányzati ünnepség, kitüntetések és elismerések átadása. 16.15 óra: Kerékpár-bemutató. 17 óra: Roy és Ádám. 19 óra: Pápai Joci. 21 óra: DJ Nyeste.

Enying, 10 óra: IV. Enyingi Városnap, megemlékezés a Batthyány-kastély kertjében. Ünnepi beszéd, a Szent Korona-ékszerek másolatának átadása. Kitüntetések, valamint a Virágos Enyingért és a Legszebb szőlőbirtok díjak átadása. István, a király, a Clara Voce Vegyes Kar és Kissek zenekar előadása. A Tinódi református iskola néptánccsoportja. Koppány Attila kiállításának megnyitója.

Ercsi, 10–19 óra: IX. Ercsi Autó-Motor Show a Duna-parton és a belvárosban. 14.15 óra: Felvonulás. 18 óra: Badár Sándor estje.

Ercsi, 10.30 óra: Megemlékezés a Szent Korona-emlékműnél. Ünnepi beszéd, műsor, kenyérszentelés.

Lepsény, 10 óra: Ünnepi beszéd, műsor, koszorúzás a katolikus templomkertben. 11 óra: Köszöntő, kitüntetések átadása a művelődési házban. A Kissek zenekar műsora.

Martonvásár, 9.30 óra: Ünnepi beszéd az emlékezés terén. Közreműködnek a Szent László Völgye Lovas Egyesület hagyományőrző huszárjai és a Corpus Rézfúvós Kvintett.

Mór, 17 óra: Megemlékezés a Lamberg-kastély udvarán. Ünnepi beszéd, műsor, kenyérszentelés, koszorúzás a Szent István-szobornál.

Polgárdi, 10 óra: Polgárdi Nyári Fesztivál a Batthyány ligetben. Szent István-napi búcsú (kirakodóvásár, vidámpark). 16 óra: Drop the Beat. 16.30 óra: Főnix Rock and Roll SE. 17.30 óra: Aba Város Fúvószenekara. 18 óra: Szent István-napi műsor (közreműködik a Polgárdi Nyugdíjasklub). 19 óra: Mr G. Blues Band. 21 óra: Karthago-koncert. 22 óra: Tűzijáték.

Sárbogárd, 10 óra: Ökumenikus istentisztelet a református templomban. 18 óra: Városi ünnepség a Hősök terén. Ün­nepi beszéd, kitüntetések átadása. 19.30 óra: Varga Miklós koncertje a művelődési központban.

Sárkeszi, 15 óra: Ünnepi megemlékezés a faluházban. Köszöntő, szavalat, koszorúzás a kopjafánál. Lelkészi áldás, plébánosi beszéd. Az új kenyér megszentelése, osztása. A Sárrét Néptáncegyüttes műsora.

Soponya, 6 óra: Nagyláng„os” Feszt. Horgászverseny a Kerti-tónál. 14 óra: Főzőverseny. 14.30 óra: Ünnepi műsor, fellépések. 15 óra: Ökumenikus istentisztelet a katolikus templomban. 21.30 óra: Tűzijáték.

Szabadbattyán, 13.30 óra: Ünnepi ebéd a faluháznál.

Székesfehérvár, 10 óra: Székesfehérvári Királyi Napok. „Dunán innen – Dunán túl”, népművészeti fesztivál a Fő utcán, a Városház téren. Az idei fesztiválon a Dunántúl hagyományait, szokásait, viseleteit, táncait ismerhetik meg az érdeklődők.

Székesfehérvár, 10.30 óra: A Szent István király napi rendezvénysorozat keretében ünnepi szentmisét tart Spányi Antal megyés püspök Fehérvár papságával közösen a Szent Imre-­templomban. Az új kenyér megáldása.

A Szent István király napi rendezvénysorozat keretében ünnepi szentmisét tart Spányi Antal megyés püspök, majd megáldják az új kenyeret
Fotó: FMH-archív

Székesfehérvár-Kisfalud, 15 óra: Kenyérszentelés a Kisfaludi Közösségi Házban. Köszöntők. A Gold Band zenekar koncertje. Fellép a Gold Dance Tánccsoport és a Hüpürcsös Néptáncegyüttes Szentegyházáról, Erdélyből.

Székesfehérvár, 17 óra: Tiszteletadás az államalapítás ünnepén Szent István szarkofágjánál a Nemzeti Emlékhelyen. Ünnepi beszédet mond Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 17.30 óra: Fehérvári királyok menete, történelmi felvonulás óriásbábokkal, hagyományőrzőkkel és a Kárpát-medencei meghívott vendégekkel a Városház tértől a Szent István térig. 18 óra: Ünnepi közgyűlés a Szent István téren. Ünnepi beszédet mond és Székesfehérvár kitüntetéseit átadja Cser-Palkovics András polgármester.

Székesfehérvár, 19 óra: „Táncra, magyar!” A vajdasági Cirkalom Táncegyüttes, a fehérvári Alba Regia Táncegyüttes, a miskolci Szinva-völgy Táncegyüttes és a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes műsorát a Galiba zenekar kíséri a Zichy színpadon (esőhelyszín: a Vörösmarty Színház).

Székesfehérvár, 21–24 óra: Belvárosi fényjátékok. Falvay Miklós médiaművész épületfestései a Fő utcán. Az élőképportré-rajzoló alkalmazással és az interaktív kinektes vetítés során a néző maga is alkotóvá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!