Programajánló

2018.06.29. 09:00

Koncertek és izgalmas rendezvények egész hada lesz Fejérben a hétvégén

Ezúttal sem lesz ok a hétvégét a négy fal között tölteni.

Bokros Judit, Hamberger Brigitta, V. Varga József

Koncertek

Péntek

Gárdony, 18 óra: a Velencei-tavi Galériában a G-Base Trio koncertje kezdődik. A blues- és jazzstandardek saját feldolgozásban hallhatók.

Székesfehérvár, 20 óra: Földes László Hobo Meghívás bluesra címmel ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban.

Székesfehérvár, 21 óra: az Alba Regia Szimfonikus Zenekar bemutatja olasz nyáresti koncertjét a Városház téren. A műsorban az olasz operaslágerektől a San Remó-i dalfesztiválig szerepelnek zenék. Fellépnek: Francesca Taverni (ének), Fabio Vagnarelli (ének), Denis Biancucci (zongoraművész), Cristiano Alberghini (zeneszerző) és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Dubóczky Gergely. IDŐPONTVÁLTOZÁS!

Szombat

Sukoró, 19 óra: a Sukorói Zenei Nyár című komolyzenei koncertsorozat első estjére kerül sor a református templomban.

Vérteskozma, 16 óra: az Ars Musica Zenebarátok Egyesületének koncertje a katolikus templomban.

Sárbogárd, 16 óra: Szent László-napi áhítat és hangverseny a Szent László király katolikus plébániatemplomban. Fellép a keszthelyi Kis Szent Teréz Kórus és a sárbogárdi Schola Catholica Kamarakórus.

Székesfehérvár, 18 óra: Horváth Irma lírai estje hallható, Lelkem lelkedig ér… címmel az Öreghegyi Közösségi Házban.

Kiállítás

Péntek

Székesfehérvár, 18 óra: Molnár Rozália üvegmozaik-készítő országjáró Fényszilánkok és Valacsay Olga ékszerkészítő Ékes jelek című ékszerkiállításának megnyitója az Öreghegyi Közösségi Házban. Köszöntőt mond Östör Annamária, a tárlatot megnyitja Szilas László, verset mond Maczkó Fanni. A kiállítás július 27-ig látogatható.

Kápolnásnyék, 17 óra: Pogány Gábor Benő szobrászművész Felmenők című szabadtéri kiállításának megnyitóját tartják a Halász-kastély parkjában. Köszöntőt mond L. Simon László országgyűlési képviselő, a tárlatot megnyitja Lévai Anikó, közreműködik Verebes György és Verebes Ernő.

Rendezvény

Péntek

Székesfehérvár, 18 óra: Lakatos György neves fagottművész lesz a vendége a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárnak az olvasóteremben. Ismeretterjesztő előadást tart Fából faragott – mese a hangokról – fás zenék, nem fásultan címmel. Közreműködnek tanítványai, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fagott tanszakos hallgatói.

Szombat

Kajászó, 9 óra: megrendezik a IX. Fogatos találkozót a focipályán. A megnyitó után több kategóriában lesz akadályhajtás, valamint kézműves vásár várja az érdeklődőket.

Mór, 9–18 óra: múltidéző móri vásári forgatagot rendeznek a Szent István parkban. Hagyományos vásár lesz az egykori Piactéren. 9–17 óra: Kackiás verklis, 10–17 óra: bakonyi népi fajátékok, 16 óra: Vaga Banda gólyalábasok Vásári Forgatag című műsora.

Pákozd, 10 óra: Szőlős Pákozd Gasztro-Feszt hagyományőrző főzőverseny kezdődik a Hősök terén. 12–18 óra: kulturális és hagyományőrző programok, 16.30: Bóbita Zenekar, 18 órától fellép Heit Lóri és zenekara, 19.30-tól a PartYssimo Zenekar, a sztárvendég pedig Vastag Csaba és Szandi lesz.

Pázmánd: juniálist és aratónapi bulit rendeznek a focipályán. Napközben kispályás foci, főzőverseny lesz, megrendezik a II. Pázmándi Paraszt­csávó és Ténsasszony Fesztivált, este kezdődik az Aratóbál Nusival.

Pátka, 15 óra: átadják a felújított I. világháborús emlékművet. Az esemény helyszíne Pátka főterén a Vak Bottyán téren lévő emlékmű. A faluban 16 órától juniálist rendeznek az Ivánka-kúria udvarán, halászléfőző és fröccsivó versennyel, gyermekprogramokkal, egyebekkel. A záróbuli 21 órakor kezdődik. A pátkai tó partján komolyzenei műsor lesz 17– 21 óra között.

Sárszentágota, 9 óra: A Csillagfürt Nyugdíjasklub és az önkormányzat első alkalommal rendezi meg az ágotai hagyományőrző aratóbemutatót az Új utcai búzatáblánál. Gyülekező a sportpályánál. 10 óra: az aratás kezdete.

Sárhatvan, 16 óra: tízéves a Sárhatvan Klub. Születésnapi ünnepség a klubban, műsoros randevú társklubjaikkal és barátaikkal.

Szabadbattyán, 17 óra: falunap a Csíkvár téren. Interaktív gyermekműsor, játszóház, vidámpark. 18 óra: Dallamvilág – RetroMánia, majd fellép például Vastag Tamás, Singh Viki. A nap 22 órakor tűzijátékkal, majd utcabállal zárul.

Székesfehérvár, 9 óra: Vízivárosi Kölyök Juniális kezdődik az OBI parkolójában.

Székesfehérvár, 10 óra: Zöldülő vidék családi nap lesz a fenntarthatóság jegyében, a Csónakázó-tó parkolójában. A szervezők ingyenes foglalkozásokkal, színpadi programokkal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!