izgalmas programok

2018.11.16. 10:00

Karácsonyfadísz-készítés, túraverseny és borkóstoló is vár a hétvégén

Nem tudod még, hogy mit csinálj a hétvégén? Adunk pár tippet az egész megyére nézve, neked már csak választanod kell!

V. Varga József

Színház

Péntek (november 16.)

Székesfehérvár, 10 óra: Ágoston, avagy egér a felhők között. Mesejáték, bábjáték (Vörösmarty Színház, Pelikán Kamaraszínház). 15 óra: Erich Kästner: A két Lotti. Példázat a gyermeki szeretet hatalmáról (Vörösmarty Színház, Nagyszínpad). 15 óra: A sündisznó. Mesejáték, bábjáték (Vörösmarty Színház, Pelikán Kamaraszínház). 19 óra: Jövőre veled ugyanitt. Kortárs színmű (Vörösmarty Színház, Kozák András Stúdió).

Szombat (november 17.)

Székesfehérvár, 18.30 óra: Régimódi történet. Klasszikus színmű (Vörösmarty Színház, Nagyszínpad).

Vasárnap (november 18.)

Székesfehérvár, 11 óra: Süni és a csodabogyó. A Meseerdő Bábszínház előadása az Igézőben. 18.30 óra: Caligula (abszurd dráma). Az arab éjszaka (álom egy részben). Vörösmarty Színház, Pelikán Kamaraszínház. 19 óra: Jövőre veled ugyanitt 2. Kortárs színmű (Vörösmarty Színház, Kozák András Stúdió).

Kiállítás

Péntek (november 16.)

Székesfehérvár, 18 óra: Suszter Lajos festő kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. Megnyitja Magyarits András címzetes igazgató.

Szombat (november 17.)

Gárdony, 11 óra: Papírfelhők. Acsa Szücs Imre képzőművész kiállítása a Nemzedékek házában. Bevezetőt mond Tóth István polgármester, megnyitja Szűcs Erzsébet művészettörténész. Megtekinthető december 17-éig. (A képeket meg lehet simogatni…)

Rendezvény

Péntek (november 16.)

Gárdony, 18 óra: Fejér megye hangos irodalmi emlékfala. Zenés irodalmi estek sorozat. A semmi ellen, a valamiért. Csoóri Sándor-emlékest a Nemzedékek Házában. Közreműködik Bakonyi István irodalomtörténész és a Boka Akusztik Band.

Kajászó, 18 óra: Keszthelyi-Mangó Gabriella: KV-monológok című kötetének bemutatója a művelődési házban.

Székesfehérvár, 9.15 és 10.30 óra: Ki látta a zenét? A Zenede Bábszínház őszi sorozatának dalos, hangszerismertető előadása óvodásoknak a Hermann László Zeneiskolában.

Székesfehérvár, 10 óra: Karácsonyi ajándékdoboz és karácsonyfadísz készítő kézműves foglalkozás az Öreghegyi Közösségi Házban. A foglalkozás kora estig tart, előzetes bejelentkezéssel.

Székesfehérvár, 19 óra: A Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége (SZÉPEK) jótékonysági bálja a krízishelyzetbe került családokért a Hotel Magyar Királyban. Az estet a rendezvény fővédnöke, Brájer Éva alpolgármester nyitja meg.

Szombat (november 17.)

Bicske, 10.30 óra: Mindenféle dolgok és elfogult gondolatok a tubáról. Előadó Szabó László professzor. A Bicske Városért közösségi díjjal kitüntetett Bicske Barátok Egyesületének találkozója a művelődési központban. Végh Róbert, az egyesület elnökének bevezető gondolatai.

Csór, 8 óra: Harci túra, a Csóri Csukások Természetjáró Egyesület gyalogos, nappali tájékozódási túraversenye. A programon kortól függetlenül bárki részt vehet, ajánlott 4 fős csapattal nevezni. Még ma is lehet regisztrálni, Madár Zsoltnál a 06-30-567-4143-as számon. A táv 15 kilométer, a túra állomásai számos feladatot rejtenek: íjászat, drótakadálypálya, lövészet, „aknakeresés”, navigáció. Indulás a csóri sportcsarnok elől.

Sárbogárd, 18 óra: Tánckavalkád a művelődési központ színháztermében. Az est fellépői: Írisz Duó és Írisz Sister’s, TenDance és Tehetség Művészeti Iskola, Panic Crew Hiphop Tánciskola, Belly Kid Gyermekhastánc, Zumba Fitness Helgával, Infinity Dance és Töbörzsöki Táncoló Talpak. Sztárvendég: Pék Máté és Nagy Edit Lilla, salsa és bachata világ- és Európa-bajnok páros.

Sárszentmihály, 15 óra: Idősek napja a közösségi házban. Ünnepi köszöntő, óvodások műsora, iskolások előadása, a nyugdíjasklub énekkarának műsora, zenés vacsora. Meglepetés vendég!

Székesfehérvár, 7-12 óra: Zöld piac a Jancsárkertben. Egy délelőtt a környezetünk védelméért a termelői és biopiacon. Biogazdálkodás, komposztálás, korszerű csomagolás, szelektív hulladékgyűjtés.

Székesfehérvár, 8-13 óra: Férfi szűrőnap a Család- és Nővédelmi Központban.

Székesfehérvár, 9-13 óra: Egészségnap a Köfém Művelődési Házban. Szűrőprogramramok, tanácsadás, bemutatók.

Székesfehérvár, 10 óra: Judo országos verseny az István Király Általános Iskolában.

Székesfehérvár, 10 óra: Tudomány az álinformációk korában. Szkeptikusok XXIV. Országos Konferenciája az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán (Budai út 45.).

Székesfehérvár, 10-12 óra: A Székesfehérvári Balett Színház nyílt napja a Táncházban. Egerházi Attila balettigazgató tájékoztatója után nyilvános próba a közönség bevonásával, majd beszélgetés a koreográfussal, táncosokkal.

Székesfehérvár, 10 óra: Amiről a mesék szólnak, november: Csodálatos állatok. Madáretetőt, valamint dugóból és papírból állatokat készítenek (VMK Széna téri Tagkönyvtára).

Székesfehérvár, 10 óra: Időutazás a barokk korba. Családi játszóház a barokk jegyében a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegében. Barokk táncokat mutat be a Mare Temporis, lesz táncház, jelmezpróba, kézműveskedés, játék és fejtörő.

Székesfehérvár, 10 óra: „Gyere, Apa, te is!” A Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház családi bütykölője. A Csónakázó-tónál fafaragó mesterek segítségével tutaj készíthető. (Fürdő sor 3.)

Székesfehérvár, 16 óra: Márton-napi gyermekprogrammal várja a családokat a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola néptánccsoportja, a Dallam Alapfokú Művészeti Iskola és a Csákvári Néptánccsoport. Kísér a Barátok zenekar. 17 óra: A Holló együttes Vásárfia című interaktív műsora (A Szabadművelődés Háza).

Székesfehérvár, 17 óra: Az Alba Regia Táncegyesület családi programja a Táncházban. Kézműves foglalkozás Józsa-Szaka Kata nemezművessel. 18 óra: Népi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével. 19.30 óra: Mezőségi népdalok tanítása Stamber Renáta irányításával. 20.30 óra: Magyarpalatkai táncok tanítása, táncoktató Chifor Lénárd András. 21.30 óra: Táncházi mulatság. Muzsikál a Galiba zenekar.

Székesfehérvár, 17 óra: Gyengébb? Nem! Borok női kézből, nem csak nőknek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Fehérvár első sétálókóstolóján női borászok borait kóstolhatják az érdeklődők.

Székesfehérvár, 17 óra: Szűcsné Novák Mária: Hetven bibliai nőalak tűzzománc képe és története című könyvének bemutatója a Széchenyi utcai gyülekezeti házban. Kiállítás az alkotó munkáiból. A tárlatot Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke nyitja meg, bevezetőt mond Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a művésszel Szász Zoltán református lelkész beszélget.

Székesfehérvár, 17 óra: Kákics csángó táncház a Felsővárosi Közösségi Házban. Gáncs Kata és Gula Miklós gyermektáncháza. 18 óra: Felnőtt táncház Nedvig Bendegúzzal. Játszik a Kákics zenekar, vendégzenész Kiss Krisztián (kobza és furulya).

Székesfehérvár, 18 óra: A Fejér Megyei Év Vállalkozói Díj és a Fejér Megyei Príma-díj átadó gálája a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (Vosz) Fejér Megyei Szervezete rendezvényeként a Hotel Magyar Királyban. Házigazda László István, a Vosz megyei elnöke. Az eseményen részt vesz Cser-Palkovics András polgármester.

Tác, 12 óra: Táci toros – Táci rétes. Hagyományőrző nap a szolgáltató ház környékén. Kolbásztöltő verseny. Házi rétes. 16.30 óra: Finomságok kóstolója. 17 óra: Eredményhirdetés. 17.15 óra: A Százszorszép Óvoda nagycsoportosainak műsora és a Táci Nyugdíjas Egyesület Szivárvány dalkörének és tánccsoportjának fellépése a művelődési házban. 18 óra: Tombolasorolás.

Vasárnap (november 18.)

Bicske, 14 óra: Angyal szállt felettünk… Az Őrangyal Klub ötödik születésnapi rendezvénye a művelődési központban. Interaktív találkozó adventi hangulattal, Wessely Ernő tangóharmonika muzsikájával, Méhes Csaba pantomim műsorával. A kicsiknek mézeskalács-díszítés, origami és Ringató foglalkozás. Barkó Tamás látássérült művész beszél a Láthatatlan című film forgatási és fesztivál élményeiről. A Tánceánia együttes inkluzív jam bemutatója és táncháza. A Láthatatlan című film vetítése. Közreműködnek az Őrangyal Klub tagjai, a Szent László Általános Iskola diákjai, valamint a zeneiskola növendékei. Belépődíj: 1 tálca süti vagy 1 doboz üdítő.

Székesfehérvár, 11 óra: Megemlékezés a Német nemzeti gyásznapon (Volkstrauertag). Az emlékrendezvényen beszédet mond Volkmar Wenzel Németország nagykövete és Cser-Palkovics András polgármester. Helyszín: Szentlélek Katonatemető (Sárkeresztúri út 8.).

Székesfehérvár, 17 óra: VI. Székesfehérvári Kórustalálkozó az Alba Regia Vegyes Kar szervezésében. Résztvevők: Arconic Köfém Nyugdíjas Férfikar, Bástya Kamarakórus, Kodály Zoltán Lánykar, MusiColore Énekegyüttes, Primavera Kórus, Várpalotai Bányászkórus, Vox Mirabilis Kamarakórus (Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház).

Koncert

Péntek (november 16.)

Fehérvárcsurgó, 18 óra: Szent Erzsébet-napi gyertyafényes hangverseny a Károlyi-kastélyban. Fellép a székesfehérvári Ars Musica Zenebarátok egyesülete, vezényel Szabó Adrienn művészeti vezető.

Mór, 18 óra: A Móri Ifjúsági Fúvószenekar koncertje az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 18.30 óra: Basemen, Háttal a világnak, kislemez-bemutató az Ikon Clubban. 19 óra: Cliff Generation. 20.20 óra: Basemen. 22.30 óra: The Fifth Page.

Székesfehérvár, 19 óra: A Nuntius együttes – Georgin Árpád (gitár, ének, próza), Hoffmann László (nagybőgő, vokál), Dívják László (ütős hangszerek, vokál), Pusztai Hajnalka (ének) és Eglesz Kálmán (billentyű, vokál) – koncertje A Szabadművelődés Házában.

Székesfehérvár, 20 óra: A Nyughatatlan zenekar (Johnny Cash & Rockabilly) koncertje a Petőfi Kultúrtanszéken.

Szombat (november 17.)

Székesfehérvár, 10 óra: 100 hegedűs koncert az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Szabadságharcos utcai székházában. A Hermann László Zeneiskola és Szakgimnázium programja a vonós tanszak növendékeinek és kamaracsoportjainak közreműködésével.

Székesfehérvár, 17 óra: Az Authentic Quartet koncertje korabeli hangszereken a Budenz-házban. (A Vadászok és vadászatok Fejér megyében című kiállítás programja.)

Székesfehérvár, 19 óra: Nyolcas Műhely. A debreceni Heartkiller és Low-Down, valamint a székesfehérvári Subcortic és Silence Gone közös bulija.

Székesfehérvár, 20 óra: A Paradicsom zenekar koncertje a Petőfi Kultúrtanszéken. A koncert után Dj Embryo táncoltat.

Vasárnap (november 18.)

Székesfehérvár 17 óra: Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar bemutatja: Stadion nyitány a Sóstói Stadionban. Trónok harca. West Side Story. Gladiátorok bevonulása. Vivaldi. Dvorák. Kardtánc. Műsorvezető: Kozáry Ferenc színművész. Vezényel: Kollár Imre. Az eseményen részt vesz Cser-Palkovics András polgármester. A fehérvári zenekar a helyszínhez igazított, nagy térben is jól megszólaló, sok ismert művet, dallamot magába foglaló programmal lép a publikum elé. Az érkezőket 16 órától stadionbejárással várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!