Könyvtári backstage is lesz

2018.10.05. 07:05

Ifjú és idős könyvbarát is talál programot Székesfehérváron

Az Országos könyvtári napok végén a Vörösmarty Mihály Könyvtárban ismét könyves vasárnapot rendeznek.

Bokros Judit

A szokásos könyvvásár mindig népszerű program Fotó: FMH-archív

A programok október 7-én, vasárnap 10 órakor kezdődnek. Ekkor hirdetik ki a gyermekrészlegben a Családi olvasásmánia (ez egy vetélkedő gyerekeknek és felnőtteknek) eredményét, majd Lovranits Júlia Villő író, mesemondó lesz a vendég. A nap népszerű programja a könyvvásár, amelyet a Bartók Béla téren, az árkádok alatt rendeznek. Mindig izgalmas a könyvtár nyilvánosság előtt rejtett zugai­nak felfedezése. Az érdeklődők részt vehetnek raktártúrán (10–11 óráig) és a könyvkötészetbe is belekóstolhatnak (10–12 óráig), ám mindez előzetes regisztrációhoz kötött.

A szokásos könyvvásár mindig népszerű program Fotó: FMH-archív

A helyismereti csoportnál sok játék várja az ifjú és idősebb olvasókat, a zenei és számítógépes részlegben pedig Fejér megye népzenéjét mutatják be hagyományos és virtuális tárlaton. Izgalmasan hangzik a backstage-látogatás című program is, amelyen a feldolgozóosztály titkos életével ismerkedhetünk a Tolnai utcában…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!