Kőnél keményebbek!

2019.10.22. 07:30

Emléktáblát avatnak a megyei Hírlap épületénél

Ebben az évben is ünnepi produkcióval emlékezik a megyeszékhely az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire és áldozataira. A Kőnél keményebbek című darab írója-rendezője Matuz János, aki idén a Széchenyi szakgimnázium diákjaival dolgozott együtt. Az ünnepi műsor október 23-án, szerdán 16 órakor kezdődik a Városház téren.

V. Varga József

Pillanatkép a fehérvári ünnepi műsor összpróbájáról

Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

A püspökség imádságos megemlékezése kedden 9 órakor kezdődik a Szent István bazilika 1956-os emlékkeresztjénél. A forradalom és szabadságharc eseményeit a Bugát Pál középiskola diákjai idézik fel 9 órakor az Ötvenhatosok terén; a Tóvárosi iskola 10 óra 30-kor a bazilika emlékkeresztje előtt emlékezik; a Ciszterci gimnázium ünnepi műsora a Hotel Magyar Király ’56-os emléktáblája előtt lesz látható. Ünnepi állománygyűlést tartanak 10 órakor az Alba Regia laktanyában. Skorka Károly újságíró és költő emléktábláját október 23-án, szerdán 9 órakor a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségének épületénél avatják és szentelik. A Kőnél keményebbek című ünnepi megemlékezés 16 órától a forradalom és szabadságharc eseményeit, a történelmünket meghatározó, sorsfordító napokat eleveníti meg a Városház téren.

Pillanatkép a fehérvári ünnepi műsor összpróbájáról
Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

A műsort követően ünnepi beszédek hangzanak el, majd a megemlékezés néma koszorúzással fejeződik be a Szent István bazilika 1956-os emlékkeresztjénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!