programajánló

2020.01.17. 07:45

Doni emlékmenet, farsangi táncház és jótékonysági est is vár Fejérben a hétvégén

Nem tudod még, merre indulj el a hétvégén? Adunk pár tippet az egész megyéből!

V. Varga József

A Mészeg-hegyen évről évre a Don-kanyar Emlékkápolnánál emlékeznek

Fotó: FMH-archív

Kiállítás

Péntek (január 17.)

Ercsi, 10 óra: Víz, föld, levegő – Kiss Rita fotókiállítása a művelődési házban. Megtekinthető február 14-éig.

Polgárdi, 10 óra: Mini Galéria, Kiss Margit Róza horgolt munkái a városi könyvtárban. Megtekinthető február 9-éig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Székesfehérvár, 10 óra: Csupa csipke, Székely-Szűcs Péterné nyugdíjas pedagógus szebbnél szebb horgolt munkáit mutatja be a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. A kiállítás január végéig látogatható.

Székesfehérvár, 10 óra: Az Ég és Föld között című csoportos képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás január 30-áig megtekinthető a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A tárlat a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása című projekt keretében valósul meg.

Székesfehérvár, 10 óra: Amerikaland. Nervetti Károly és Kőszegi Adrienn fotókiállítása január 31-éig megtekinthető az Öreghegyi Közösségi Házban, az intézmény nyitvatartási idejében.

Székesfehérvár, 10 óra: Az örökifjak fotókiállítása. A Székesfehérvári Fotóklub alapító tagjainak tárlata január 31-éig látogatható az Aranybulla Könyvtár Alapítvány olvasótermében (Köfém lakótelep 1.) Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10 és 16 óra, szerda 10 és 18 óra között.

Székesfehérvár, 10 óra: Pinke Miklós képzőművész Az ember (rajzok az Ótestamentumból) című kiállítása február 2-áig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható a Deák Gyűjtemény Projekt Termében.

Székesfehérvár, 10 óra: Van, aki marad… – Ziffer Sándor (1880–1962) festőművész munkáit bemutató kiállítás a Deák Gyűjteményben. A kiállítás megtekinthető február 2-áig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Székesfehérvár, 14 óra: Katonaportrék. A Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület kiállítása január 19-éig, naponta 14 és 17 óra között megtekinthető a megyeszékhelyen, a Tarsoly egyesület közösségi terében (Fő utca 3., földszint).

Székesfehérvár, 18 óra: PLAN – Máder Barnabás porcelántervező-, Revák Katalin keramikus- és Szabó Anikó textilművész közös tárlata a Pelikán Galériában. A kiállítást Szűcs Erzsébet művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Hétfő (január 20.)

Székesfehérvár, 17 óra: A magyar kultúra napja. Fekti Vera festőművész Száz év Fehérvártól a Balatonig című kiállítása. A tárlatot Kovács Emőke történész ajánlja az érdeklődők figyelmébe, az eseményt Mits-Kovács Eszter zongorajátéka teszi teljessé. Az alkotásokat február elsejéig lehet megtekinteni. Helyszín a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóterme (Oskola utca 7.).

Doni emlékmenet

Péntek (január 17.)

Székesfehérvár, 9 óra: Zászlómegáldás és emlékmenet a doni hősök emlékére. Spányi Antal katolikus megyés püspök megszenteli, Jákob János protestáns tábori püspök megáldja a Magyar Tartalékosok Szövetsége zászlaját a Fekvő katona szobránál, a Hősök terén. A Fejér Menetszázad ezt követően indul útnak a Székesfehérvár – Sárkeresztes – Zámoly útvonalon.

Szombat (január 18.)

Székesfehérvár: A menetszázad az egykori Budai úti laktanya emléktáblájától vonul az Aranybullához, majd onnan Pákozdra.

Pákozd, 17 óra: Megemlékezés a Don-kanyar Emlékkápolnánál.

Vasárnap (január 19.)

Székesfehérvár, 9 óra: Koszorúzás a Szentlélek katonatemetőben.

Rendezvény

Péntek (január 17.)

Gárdony, 18.00–20.30 óra: Farsangi táncház a Nemzedékek Házában. Kecsketáncoltatás, ósdi állatosdi farsangi mulatság a Kákics együttessel. Moldvai, gyimesi és felcsíki táncok. 18 óra: Gyermektáncház Panyi Anettel. 19 óra: Felnőtt táncház Györei Katával és Ruzsics Lászlóval. 19 óra: Népi játszóház Kissné Berta Orsolyával.

Kincsesbánya, 18 óra: Jótékonysági est a művelődési házban a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány javára. Fellépők: Demény Szabolcs (siyotanka – indián szerelmi fuvola, gitár), Mező Viktória (ének), Fister Ferencné (népi mesemondó), Murányi Ottó (gitár, ének), Jenői Tűzrőlpattant Menyecskék (örökzöld egyveleg).

Martonvásár, 17 óra: A magyar kultúra napja 2020. Erdélyi szőttesek – kiállítás-megnyitó. 18 óra: Körön kívül – színpadi műsor. 20 órától: Táncmulatság hajnalig. Fellép: a pozsonyi Szőttes Kamara Táncegyüttes, a Szeprence Táncegyüttes és a martonvásári Százszorszép Táncegyüttes. Helyszín: a Brunszvik – Beethoven Kulturális Központ.

Székesfehérvár, 19.30 óra: Erdős Virág: Kalocsa – A Péntek 3 Tejátrum előadása A Szabadművelődés Házában. Szereplők: Kovács Máté, Parrag Dóra, Berky Gyula, Berky Éva, Rubos Dóra, Sebestyén Bia. Rendezte: Bartyik Gábor.

Szombat (január 18.)

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/iden-is-lesz-teli-etyeki-piknik-3483381/

Székesfehérvár, 10 óra: Kreatív kézművesműhely kicsiknek és nagyoknak a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. A résztvevők ezúttal belső dekorációként felhasználható madárházikókat, valamint papírból és fonalból madarakat is készítenek.

Székesfehérvár, 10 órától: 19. Székesfehérvári Esküvő Kiállítás a Novotel Hotelben. A jegyespárokat színes ötletekkel, kedvezményekkel várják. A seregszemle vasárnap is nyitva tart.

Székesfehérvár, 17 óra: Kákics Táncház a Felsővárosi Közösségi Házban. A gyermektáncházat Gáncs Katalin, a felnőtt-táncházat pedig 18 órától Nedvig Bendegúz vezeti.

Székesfehérvár, 19 óra: Körtevirágok (színpadi etűdök klasszikus és modern haikukra) – a Prospero Színkör előadása A Szabadművelődés Házában. Szereplők: Alföldi Áron, Bognár Beatrix, Czeller Péter, Dorth Borbála, Varjas Benjámin. Rendezte: Micskó Zoltán. Az előadás után az érdeklődőknek közönségtalálkozó, kötetlen beszélgetés a színészekkel és a rendezővel.

Koncert

Péntek (január 17.)

Sárbogárd, 19 óra: „Változnak az évszakok” – Balázs Fecó koncertje a József Attila Művelődési Központban.

Székesfehérvár, 20 óra: A KFT zenekar koncertje a Petőfi Kultúrtanszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!