Irány a reptér!

2018.07.03. 15:00

Családi repülőnap lesz, már hatodszor Baracs-Kisapostagon

A hetedik hónap hetedik napján repülőnap lesz a sportreptéren!

Pekarek János

11 órakor száll fel az első repülőeszköz, a „repülő csirkecomb”, azaz a Mil Mi–2-es helikopter, pilótája Imreh Lujó

Forrás: DH archív

Hatodik alkalommal rendezik meg a baracs-kisapostagi sportrepülőtéren a családi repülőnapot július 7-én, szombaton délelőtt 10 órától.

A rendezvényben érintett polgármesterek megnyitója után színpadi és alakulótéri bemutató következik: a My Way Dance Club fellépése, illetve fegyveres alaki bemutató. 11 órakor száll fel az első repülőeszköz, a „repülő csirkecomb”, azaz a Mil Mi–2-es helikopter, Imreh Lujóval a fedélzetén. Ezután a Baracs Néptáncegyüttes lép a színpadra, majd drónbemutató következik. Délben Vári Gyula volt vadászpilóta bemutatója következik egy JAK–52-es sportrepülőgéppel.

11 órakor száll fel az első repülőeszköz, a „repülő csirkecomb”, azaz a Mil Mi–2-es helikopter, pilótája Imreh Lujó
Fotó: DH archív

Ezt motorkerékpárosok műsora követi, hogy 13 órakor (a tervek szerint) megérkezzen a repülőnap egyetlen sugárhajtású sztárja, az L–29 Delfin kiképző repülőgép. A Dunaújvárosi Repülőklub vitorlázó szakosztálya is bemutatkozik a légtérben, majd 14 órától Veres Zoltán műrepülő világbajnok bemutatója következik – kevéssel a föld felett… Őt egy veterán PO–2-es repülőgép körözése követi. Délután háromtól a fiatalabbak nagy örömére habpartit rendeznek a reptér egy félreeső részén, majd sajátos repülőeszközök, azaz auto­gírók szállnak fel. Utánuk az ultrakönnyű gépekből álló köteléké lesz a légtér, majd felszáll és elköszön az L–29 Delfin.

Egész nap tart a statikus bemutató

Hadieszközök, járművek, hagyományőrzők földi bemutatója, kirakodóvásárral egybekötve. A rendezvény ideje alatt raliautósok mutatják meg fizető utasaiknak, milyen is egy földi versenygépben ülni.

A nap fénypontja azonban mindezek után este hétkor kezdődik, a kisapostagi focipályán: a popkoncert sztárvendége a Quimby! A repülőnap parkolójegye egy embernek belépést is biztosít a koncertekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!